260 fertőzött van Romániában jelenleg

Romániában eddig 260 személyt diagnosztizáltak koronavírussal a Stratégiai Kommunikációs csoport március 18-ai délutáni közlése szerint. Közülük 19 már meggyógyult.

A délelőtti bejelentés óta 14 új eset van: hét Bukarestben, kettő Konstancán, egy Máramarosban és egy Dolj megyében. A források szerint az összes új fertőzött kontakszemélye volt valamelyik korábban igazolt betegnek, életkoruk pedig 2 és 57 év között van.

Jelenleg Románia területén intézményesített karanténban 3.510, házi karanténban pedig 26.545 személy van. Eddig 4.670 tesztet végeztek el, amiből 4.410-nek negatív lett az eredménye, és 3.746 teszt áll még rendelkezésre az egészségügyi egységekben, írja az Agerpres.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk. Élő hírfolyamot is indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. A március 18-ai hírfolyamunk itt olvasható.

Kérjük olvasóinkat,

hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!