25 ezer liter gázolaj futott le a sínről

Forrás: Observator

Felborult vasúti tartálykocsiból szivárgó gázolaj miatt riasztották kedden az Arad megyei katonai tűzoltókat Aradra, tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Az Arad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint kedden kisiklott egy 26 vagonból álló teherszállító vonat a megyeszékhelyen, Váralja negyed térségében. Négy vasúti kocsi futott le a sínről, közülük két tartálykocsi felborult, és az egyikből elkezdett szivárogni a gázolaj.

A tartálykocsik a sínpár mellé borultak, a közúti forgalmat nem akadályozták, a tűzoltók a biztosították helyszínt a tűz fellobbanásának megelőzése érdekében. 13 órától lezárták a baleset miatt a vasúti forgalmat Újarad és Arad között. Az érintett személyszállító vonatok utasait a közlekedés újraindításáig vonatpotló buszokkal szállították Temesság és Arad között.

A Román Vasúttársaság (CFR) közleménye szerint egy magán vasúti társaság Szörényvár és Arad között közlekedő szerelvénye siklott ki. A felborult tartálykocsiból mintegy 25.000 liter gázolaj ömlött a vasút melletti földre, a Környezetvédelmi Őrség pedig büntetőfeljelentést tett a környezetszennyezés miatt.