23 ezer lejt loptak Udvarhelyen, elkapták őket

Azonosított és őrizetbe vett a székelyudvarhelyi rendőrség két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még március 14-én a délelőtti órákban elloptak 23 ezer lejt egy korondi férfi kocsijából. A korondi férfi még aznap értesítette a rendőrséget, hogy felügyelet nélkül hagyott autójával egy székelyudvarhelyi utcán parkolt, a kocsi hátsó üléséről pedig eltűnt egy táska a benne levő összeggel együtt.

A feltételezett elkövetőknél, egy 48 éves gyergyóújfalusi és egy 53 éves régeni férfinál házkutatást tartottak, amelynek során a hatóságok egy központizár-blokkoló készüléket találtak, amit a lopáshoz használhattak. A gyanúsítottakat 24 órára őrizetbe vette a rendőrség, és kérték a 30 napos előzetes letartóztatásba helyezésüket – olvasható a rendőrség közleményében.

Mint Robert Costan helyettes sajtószóvivőtől megtudtuk, végül 60 napos bírósági felügyeletet rendeltek el, azaz meg kell jelenniük a hatóságok előtt ahányszor azt kérik, a lakhelyváltoztatásról értesíteniük kell a rendőrséget és nem tarthatják a kapcsolatot bizonyos személyekkel.

Ajánlott ellenőrizni, hogy valóban bezártuk-e az autónkat, vagy bármely más tulajdonunkat, amelyet központi zárral védünk, a tolvajok által használt központizár-blokkoló készülék ugyanis megakadályozza ezt.

Bár az ilyenkor szokásos jelzés – villogás és hangjelzés – megtörténik, valójában nem záródik be az autó. A kütyü használata törvénytelen – közölte a rendőr.

Az eltulajdonított összeget nem szolgáltatták vissza a gyanúsítottak, állítólag megígérték, hogy szert tesznek a pénzre és visszaadják majd a károsultnak. Remélhetőleg, ehhez nem fognak zárblokkolót használni.

A kiemelt kép illusztráció