21 évet és 3 hónapot kell a rácsok mögött ülnie Boné Ferencnek

20 év börtönbüntetésre ítélte a Kolozs Megyei Törvényszék Boné Ferencet, aki tavaly májusban megölte Molnár Beátát – számol be a Transtelex a törvényszék honlapján közzétett ítéletre hivatkozva.

Megtalálták az eltűnt lány, Molnár Beáta holttestét

Bonénak a korábbi, szintén egy nő ellen elkövetett erőszakos cselekménye miatt, amiért a bíróság 1 év 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, összesen 21 évet és 3 hónapot kell a rácsok mögött ülnie – írják. A törvényszék ugyanakkor 10.113 lejes anyagi és 150 ezer eurós erkölcsi kártérítést ítélt meg a Molnár család számára, amelyen kívül Boné Ferencnek 18.783 lej perköltséget kell fizetnie az államnak, 2.618 lejt pedig Molnár Sándornak, Beáta édesapjának.

Boné Ferenc tavaly májusban gyilkolta meg Molnár Beátát, majd megpróbált elmenekülni az országból. A rendőrség Nagyváradon, egy használaton kívül lévő tehervagonban fogta el. Boné ekkor beismerte tettét.

Végül tavaly szeptemberben állították bíróság elé emberölés vádjával, de többször is halasztottak az ügyben, mert egy pszichiátriai szakvéleményt várt a törvényszék a Mina Minovici Országos Törvényszéki Orvostani Intézettől. A Maszol szerint az elmeorvosi szakjelentés megállapította, hogy a vádlott tudatában volt annak, hogy mit követett el és ennek fényében teljes joggal felelősségre vonható.

Az ügyész a törvény által megszabott maximális, 20 éves letöltendő börtönbüntetést kérte az ügyben, Boné Ferenc védőügyvédje viszont azt kérte a bírótól, hogy egyharmadával csökkentse a várható büntetést, a vádlott ugyanis beismerte tettét, és együttműködött a vizsgálati szervekkel. Az ítéletében a törvényszék az ügyészség kérésének adott helyt. A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

Kiemelt kép: archívum