2020 novembere óta nem voltak ennyien a városi kórházban

A székelyudvarhelyi kórház közlése szerint 98 koronavírus-fertőzöttet ápolnak hétfőn, március 22-én, körülbelül enniyen utoljára 2020 novemberének végén feküdtek az intézményben, akkor 103 volt a számuk. Pontosan ekkor volt arra is példa utoljára, hogy az intenzíven fekvő betegek közül 9-en lélegeztetőgépre szoruljanak.

Ami az új fertőzések számát illeti, a megyében 15 esetről jelentenek, országosan 3.743-ról, ami alacsonyabb az előző napok esetszámánál, de az utóbbi 24 órában elvégzett és feldolgozott tesztek száma is jóval alacsonyabb, ezek majdnem 25 százaléka pozitív eredményt mutatott. A kórházban fekvők és az intenzív terápiát igénylők száma is fokozatosan nő országosan, utóbbi még soha nem volt ekkora, szám szerint 1.339.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza március 22-én, hétfőn közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen