194. szülinapját tartják a legnagyobbiknak

Hogy a bokájáig érjünk. fotó: Pál Edit Éva/archív

A legnagyobb székely születésének 194. évfordulója alkalmából 2023. február 3-án tartandó ünnepségre várnak: déli 12 órától a Városháza térre, Orbán Balázs szobrához, valamint azt követően a szejkefürdői síremlékhez.

A központi ünnepségen beszédet mond Gálfi Árpád polgármester, valamint Simó Sándor, a Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkipásztora, korondi népdalokat énekel a Pacsirták énekegyüttes – akiket Vass Harmat tanító készített fel –, az Orbán Balázs Általános Iskola üzenetét Farkas Hanna Gréta, VII. B osztályos tanuló tolmácsolja, továbbá énekel a Székely Dalegylet Férfikara és a Balázs Ferenc Vegyeskar Bartalis Izabella, valamint Kovács László karnagyok vezényletével.

A szejkefürdői síremléknél énekel a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának énekkara, beszédet mond Bálint Domokos, a lengyelfalvi Orbán Balázs Alapítvány elnöke, közreműködik a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum diákjaiból álló zenekar, A banda, valamint mindkét helyszínen a Székelyudvarhelyi Hagyományőrző Székely Huszárezred.