19 fertőzött van a megyében

Míg az országban csökkenő tendenciát mutatnak a számok, Hargita megyében, ha lassan is, de nő a fertőzöttek száma. Április 24-én 13 órakor a megyében 19 koronavírus-fertőzést tartottak nyilván, eggyel több személyt, mint csütörtökön. A 19. beteg is udvarhelyi ismereteink szerint.

Egy személy elhunyt, ketten meggyógyultak, 16 személy van a székelyudvarhelyi és csíkszeredai kórházakban orvosi megfigyelés alatt – áll a prefektusi hivatal sajtóközleményében. Egy más megyei, de Hargita megyében diagnosztizált személyt már nem számolnak bele a megyei statisztikába.

Ezen a napon 219 személy volt intézményes karanténban, az időszak kezdete óta 325-en hagyták el azt. 340-en vannak még házi elkülönítésben, és 4.428-an már elhagyhatták azt. A járványügyi ankét folyamatban van a kontaktszemélyeik esetében.

A tesztelést továbbra is az országos közegészségügyi intézet által megállapított algoritmus szerint végzik. Az utóbbi 24 órában a rendőrség 137 házi elkülönítésben levő személynél végzett ellenőrzést.

Csütörtökön 106 büntetést szabtak ki, 33-at a közlekedési tiltások megszegéséért, 16-ot más, koronavírussal kapcsolatos kihágásért.

A rendőrség 4 konvojt kísért haza, 36 személy érkezett 15 autóval a megyébe külföldről. Két akció során 724 személyt ellenőriztek, 11 kereskedelmi egységet és 308 gépkocsit. 33 büntetést szabtak ki, és 900 lej értékben koboztak el javakat.

A csendőrség is büntetett: 2 büntetést szabtak ki 2-2.000 lej értékben Székelyudvarhelyen és két figyelmeztetést Maroshévízen a kijárási nyilatkozat miatt.