17 góllal nyertek otthon, volt, amiért visszavágni

Fotó: GÁL ELŐD

Hazai pályán folytatta a másodosztályos női kézilabda bajnokságot a székelyudvarhelyi Hargita Kézilabda Klub a 14. forduló során, csütörtökön, február 17-én. Az odavágók során az ellenfél, Piatra Neamț egyszer már tetemes, 17 gólos előnnyel múlta felül Mester Zsolt tanítványait, és a tabellán is megelőzi őket, így ők is tűntek esélyesebbnek a mérkőzést megelőzően.

Csakhogy az udvarhelyi játékosok ezt nem így gondolták, és bár 3-3-ig kapaszkodniuk kellett, Miklós Flóra gyorsindításból szerzett góljával ezután ők szerezték meg a vezetést, és ezt többet ki sem engedték a kezeik közül. Dumitriu góljai időről-időre adtak egy halvány reményforrást, a vendégek egyre tetemesebb, a szünetre már ötgólos hátrányba kerültek, 22-17 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején már nem tűnt olyan magabiztosnak a hazai együttes sem, játékosai Szabó Szilvián kívül nem tudtak betalálni, a zetelaki, volt válogatott találatai arra voltak elegendőek, hogy lassítsák a vendégek felzárkózását. A 40. percben az ötgólos előny kétgólosra csökkent, időt kért Mester, hogy rázza fel a lányokat, mert a meccsbe kerülhetett volna a mélypont. „Húsz perc van hátra, kettővel vezetünk” – tüzelte a hangulatot.

El is érte a célját az időkérés, hisz a Hargita szerezte a következő találatot, és aztán akárcsak az első játékrészben, ismét elkezdték diktálni a tempót, ami ráadásul elég magas volt. Igaz, ebben közrejátszottak az addigra elfáradó vendégek pontatlanságai. Több ízben adták el a labdát, amiből rendre gyorsan indíthattak a hazaiak, így a hosszas, és szaggatott vendég támadásokra gyors gólokkal válaszolt a hazai együttes.

A sportcsarnok – a lányokat most már hangosabban buzdító – közönségének örömére, amellett, hogy csapatuk támadásban ellenfele fölé kerekedett, rendezett védőfalával, és Sánduly Zsófi védéseivel a lövésektől is elvette a kedvét Piatra Neamțnak. Játékosaik már hitevesztetten vágták mellé a heteseket is, amikor nem az udvarhelyi kapus védte ki ezeket.

A meccs vége nem tartogatott már meglepetést, egy magabiztos fölényű, 41-33-ra megnyert meccsen tartotta itthon a három pontot a Hargita Kézilabda Klub, amelynek két húzójátékosa, Szabó és Miklós összesen 31 gólt termeltek.

Tetemesebb hátránya miatt az udvarhelyi csapat nem lépett előre a bajnoki tabellán, azonban közelebb zárkózott Galac, Piatra Neamț, és Románvásár mögé négy fordulóbal a bajnokság lejárta előtt.

A bajnokság jelenlegi állása:

A következő találkozóját idegenben játssza a csapat, március 8-án Iași lesz az ellenfél, és a csarnokban legközelebb március 18-án láthatjuk a lányokat, amikor a második helyen álló szentgyörgyieket fogadják.