-15 fok is lehet a héten

Fagyos hetünk lesz, sokkal alacsonyabb hőmérsékletekkel, mint az az év ebben az időszakban jellemző.

A romania24.ro szerint a hét első felében még havazni fog, aztán eltűnik a csapadék. Az előrejelzések szerint csütörtökig sarkvidéki eredetű hideg és nagyon hideg levegőtömeg marad az ország felett, ezt majd egy melegebb időszak követi, amely február 13-14-től tovább melegedik.

A héten még lesznek fagyos reggelek, helyenként -5 és -7, -8 fokokra kell számítani, a hegyvidékeken -18, -20 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Hétfőn, kedden az ország nagy részén -1 és -3 fok lesz, szerdától felmelegedik az idő, nem lesz már fagypont, 1-3 fok körül alakul majd a hőmérséklet. A hétvégén folytatódik a felmelegedés, szombaton az ország nagy részén 4-6 fokos maximumok lesznek, kivéve Erdélyt, Máramarost és a hegyvidékeket, ahol továbbra is negatív maximumok (-1–3 fok) maradnak. Vasárnap már 8-9 fokos maximumok is lehetnek az ország egyes részein.

Udvarhelyen

szinte egész héten maradnak a fagypont alatti értékek, péntekig a maximális értékek is mínuszok lesznek, kedden lesz a leghidegebb, -5 fok, aztán -1,-2 fokra melegszik, szombaton és vasárnap már 5 fok várható. Hétvégén kezdenek el nőni az éjszakai minimumok is, péntekig -12 és -15 fok közötti értékekig hűl az idő, szombaton „csak” -9, vasárnap -6 fok lesz éjjel.