12 hektáron sütötték a szalonnát

Az erdő kellős közepén gyújtottak tüzet, és a szél is besegített.

Részleteket közölt a vasárnap délután a Szarkakő alatt pusztító tűzről a városháza.

A hatóságokat egy kerekerdői tanyán élő személy értesítette arról, hogy a városi erdő szomszédságában elterülő kaszáló és bozótos rész meggyúlt. Összesen 11,6 hektár területen pusztított a tűz.

A székelyudvarhelyi tűzoltóságtól rövid időn belül a helyszínre érkezett egy csapat, akiket a bögözi, a szentkirályi, a fenyédi és a máréfalvi önkéntes tűzoltók is segítettek. Az akcióban részt vett még a Homoród Erdőgondnokságtól 15 erdész, a székelyudvarhelyi helyi rendőrség munkatársai, és a Küküllő Vadásztársulattől is érkeztek önkéntesek, illetve több városlakó.

A közel kétórás lapátolás után sikerült időben kioltani a lángokat, így az erdőt nem érte el a pusztító tűz, amely egy idősebb házaspár piknikezésén lobbant fel. Bármennyire is próbálták, nem tudták megállítani a szél és a száraz növényzet miatt rendkívül gyorsan terjedő lángokat.

A helyi rendőrség felvette a felelős személyek adatait, mert az érintett területen különben is tilos a tűzgyújtás. A kijárási tilalom megsértése pedig csak súlyosbítja a helyzetet – olvasható a városháza honlapján.