11 település maradt áram nélkül szombat reggel

Alsóboldogfalván 205, Nagy- és Kissolymosban, Hidegkúton 590, Szekelymagyaróson, Décsfalván, Nagy-és Kisgalambfalván 940, Székelykeresztúron,  Gagyban, Szentábrahámon 1320 felhasználó maradt elektromos áramellátás nélkül a havazás következtében — értesített szombaton reggel fél nyolckor Whatsapp-közleményben a megyei katasztrófavédelem.

A szolgáltató 4 csapattal szállt ki a helyszínekre, hogy kijavítsa a meghibásodásokat, Gagy, Székelykeresztúr, Szentábrahám lakóinak sikerült is délelőtt 11 órára visszaadniuk az áramszolgáltatást. Szombat éjszakára pedig az utolsó településen is visszakapcsolták az áramot.

Bíró Árpád, az Electrica Rt. Hargita megyei kirendeltségének igazgatója kérdésünkre elmondta, öt középfeszültségű vonal volt kiesve Székelykeresztúr körzetében a havazás és a rosszidő miatt. A héten – amellett, hogy ezt időszakosan kötelező megtenniük – újból leellenőrzik a vonalakat, és ahol szükséges, megerősítik azokat az áramszolgáltató emberei.

Jelenleg a vonalak megfelelő állapotban vannak, de külső tényező, havazás, vihar esetén nem lehet felmérni előre, hogy lesz-e probléma, rosszidő esetén a visszatáplálási idő megnyúlik – válaszolta kérdésünkre az igazgató.

Egy kéréssel is fordult a lakókhoz: ha fát, oszlopot látnak kidőlve, telefonáljanak a megyei katasztrófavédelemnek a 0266-371-657-es telefonszámon, ezzel is segítve az áramszolgáltató alkalmazottainak munkáját, tanácsolja.