Nem csak a mai fiatalság zombigeneráció, hanem az öregek is

És a középkorúak is. És az újságírók is. És a politikusok is. Valaki kimaradt? Ha valaki kimaradt volna, attól bocsánatot kérek.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Hajnal a Hargitán fotó: Szabó Apor

Eladtuk az erdélyi magyarságunk?

Egy pár évvel ezelőtt azt kérdezték tőlem, hogy...
idegbajosembereseteafaval01ufo

Az idegbajos emberek története az egészséges fákkal

Hallottál olyan fáról, hogy sequoia? Hát olyanról,...
ehsegsztrajkvege01ufo

40 óra éhségsztrájk fejleményei

A tiltakozást őszig pihentetjük, Séra háza ejsze...

szmvszuietzombigeneracio01ufo
Az UIET maradt az SZMVSZ által rendre utasított fiatal zombik utolsó reménysége. Fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2018. augusztus 03., 09:58
1 hozzászólás. 

Nézem ezt a vihar a biliben szintű cirkuszt az SZMVSZ és az UIET között, és az az érzésem, két disznó csámcsog a sárban azon, hogy milyen kevés konnektororrú születik mostanság. Vagy mégsem.

Úgy érzem, az UIET hiába áll ki megvédeni a fiatalságot, az SZMVSZ-nek igaza van, a mai fiatalság tájékozatlan a politikai dolgokban, politikai zombigeneráció. Nem érdekli a fiatalokat a politika, ezt bátran ki merem jelenteni. Panaszkodhatunk, hogy hű, mekkora baj ez, de ugyanakkor örülhetünk is, hogy valami értelmesebbel töltik az időt. Például húzogatják a telefonjukon az ujjukat fel-alá. Még mindig jobb, mintha azon járna az agyuk, hogyan lehet minél hihetőbben legitimálni a lopást. De ezt hiába mondod egy öregnek.

Apropó öregek, bátran állítom, ők sem tudnak semmit a politikáról, csak azt, hogy az RMDSZ-re kell szavazni, mert azt mondta a pap bácsi. Vagy azért, mert ők harcolnak értünk. Vagy Gálfi Árpira, mert ő megment minket a cigányoktól. Satöbbi.

A nyugdíjasok is zombigeneráció, politikai szempontból.

Ők sem nagyon értenek hozzá, ami annyiban gázabb a fiatalok hozzánemértésénél, hogy ők rendszeresebben járnak szavazni. Kérdezzék meg azokat a nyugdíjasokat, akik elmennek mindig szavazni, hogy ki most Udvarhely parlamenti képviselője. Hányan fogják tudni? Hány százalék fogja azt válaszolni, hogy Borboly Csaba, és hány azt, hogy Benedek Zakariás? Ki?

Várom, hogy a Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztárának az elnöke sajtótájékoztatót tartson, amiben megvédi a szavazó nyugdíjasokat, és elmondja, hogy semmi baj nincs, a nyugdíjasok teljesen tájékozottak, csak én vagyok köcsög, s minden újságíró.

Én őszintén bevallom, tájékozatlannak érzem magam a témában.

S nem is nagyon zavar. Hány helyi tanácsos van Udvarhelyen? Milyen stupid kérdés! Mit számít? Szavazáskor úgyis mindig úgy tűnik, hogy 2, amelyik közül az egyik picit kövérebb, és mindig lenyomja a soványabbat, sportból. A helyes kérdés úgy hangzott volna: Udvarhelyen hány frakció van? Eszembe jut a filmecske, amit néhány éve csináltunk Udvarhelyről, és amiből kiderül, itt mindenből legalább kettő van.

De hogy ne csak az újságírók tájékozatlanságát fitogtassam, elárulom, még a pártok helyi politikusai sem tájékozottak, nemhogy a fiatalok vagy a nyugdíjasok. Egy falusi tanácsostól kérdezzük meg, hogy miről szól a parlamentben múlt héten elfogadott akármelyik törvény. Vagy miről szól az a Minority Safe Pack akármicsoda, amit ő nem csak, hogy aláírt, hanem még másokkal is aláíratott. Kiderülne, hogy legtöbbnek fogalma sincs, hogy mi miért történik, mivel mi van, legtöbbnek még arról sincs fingja, hogy miről szól az a valami, amit ő megszavazott, mert a polgármester azt mondta.

Szóval nem csak a gyerekek tájékozatlanok.

Habár lehet, hogy ők a legtájékozatlanabbak. Amikor beleolvastam az SZMVSZ kiértékelésébe, elsőre az ugrott be: mennyire gáz a tanügyi rendszer, az élethez szükséges alapinformációk elvesznek.

Az SZMVSZ-nek és az UIET-nek is fel szeretném hívni a figyelmét: az, hogy az embereket, és nem csak a gyerekeket, egyre kevésbé érdekli a politika, annak oka van. Gondolkodjanak el rajta. Keressék ennek az okát. És ne a fiatalok, vagy idősek, vagy bárki között keressék, kérdőívvel, hanem saját magukban, őszinte önvizsgálattal. A válasz ott van valahol.

Végül valami bíztatót is szeretnék mondani fiatal és örökfiatal politikusainknak, politikusjelöltjeinknek: nyugi, ebből a generációból is kerül majd néhány, akit, ha a közélet nem is, de a pénz és a hatalom érdekelni fog, így lesz utánpótlás, bőven.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2018-08-03 12:45:11
Bizonyításképpen erről jöhet a cikk!!
Egy falusi tanácsostól kérdezzük meg, hogy miről szól a parlamentben múlt héten elfogadott akármelyik törvény. Vagy miről szól az a Minority Safe Pack akármicsoda, amit ő nem csak, hogy aláírt, hanem még másokkal is aláíratott. Kiderülne, hogy legtöbbnek fogalma sincs, hogy mi miért történik, mivel mi van, legtöbbnek még arról sincs fingja, hogy miről szól az a valami, amit ő megszavazott, mert a polgármester azt mondta.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."