Minden magyar mellé lógassanak egy románt is!

Jean-Adrian Andrei prefektussal levelezget Gálfi Árpád, és közben kiderül, hogy a kilógatott piros fehér zöld valami, az nem is a magyar zászló, hanem csak a magyar zászló szimbóluma.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ehsegsztrajkvege01ufo

40 óra éhségsztrájk fejleményei

A tiltakozást őszig pihentetjük, Séra háza ejsze...
ufo-ehsegsztrajk

Éhségsztrájk!

Kedves Bíró Barna Botond! Kedves Borboly Csaba! Kedves...
Vibekiskocsma

Pultos voltam a Vibe-on

Veled is találkoztam, ha neked is hiába volt ott egy...

Fotó: Dávid Anna Júlia
Fotó: Dávid Anna Júlia
szerkesztoÍRTA: SOÓS RÓBERT
2018. március 15., 13:50
0 hozzászólás. 

A március 14-én keltezett levelében Jean-Adrian Andrei felhívta a polgármester figyelmét, hogy a 75/1994-es törvény 7-es cikkelye szerint minden magyar zászló mellé legyenek kedvesek kitenni a román zászlót is, egyébként el kell viselniük a törvényszegés miatt várható büntetést.

cucu-ducimaci-02

De vagy nincs annyi román zászló Székelyudvarhelyen, mint amennyire a törvény szerint szükség lenne, vagy esztétikailag sehogy sem mutat a piros fehér zöld mellett, mindenesetre létra helyett inkább tollat ragadott Gálfi Árpád, és tisztelettudóan de határozottan elmagyarázta, hogy az a piros fehér zöld valami, amit ők fellógattak, az nem a hivatalos magyar zászló, hanem csak annak a szimbóluma, a hivatalos is ki lesz lógatva ma a városházán, és mellé lógatnak egy románt is.

cucu-ducimaci-01

A szimbólumokkal meg csak ki szerették volna kicsit diszíteni a várost az ünnepre, de eszük ágában sem volt törvényt sérteni, főleg nem a 75/1994-es 7-es cikkelyét.

Hogy erre mit válaszolt, vagy válaszolt-e a prefektus, azt jelenleg még nem tudjuk, mert Z. Nagy István, a sajtóiroda munkatársa még nem küldte el nekünk, és az ünnepre való tekintettel mi sem kérdeztük meg. Még.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."