Top Rongyos

Ha a top egyik jelentése csúcsérték, akkor a toprongyos a legrongyosabbat jelenti?

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Legyünk együtt, csak úgy. És élvezzük.

Balogh Öcsi akarok lenni

Három nappal ezelőtt még ajándékozás ellenes...
KeletEuropa

Az én Kelet-Európám

Itt van az a kép, amikor kinézek az ablakon. Az ott,...
Egyed Ufó Zoltán fotója

Azt hiszed érted? Nem, nem érted.

Van nekem egy apuka sapkám. Van két füle, mint egy...

toprongyos
Toprongyos, illusztráció: femcafe
szerkesztoÍRTA: SZATHMÁRY JÁNOS OLVASÓNK LEVELE
2017. június 16., 12:28
0 hozzászólás. 

Egyre gyakrabban előfordul a rongyos-szakadt térdű nadrágot viselő divathölgy. Elmélkedem, ez az 50-es évek csőnadrágjának lerongyolódott utóda lenne?

A nagydiákok között, az 50-es évek elején, az volt a menő, akinek szűk volt a nadrágszára, és vastag volt a cipőtalpa. Az egykori 30 cm-es bőséget, mely eltakarta a cipőt teljes hosszában, felváltotta a csőnadrág, 15-ös, néha 13-as mérettel, melyre azt is mondták, hogy vagy csak cipőkanállal lehet felhúzni, vagy a gondos anyuka minden reggel ráférceli csemetéjére. Áldott emlékezetű osztályfőnökünk szerint, ha a divat kéri, akkor szűkítesz, de nem annyira, hogy kiadja karikalábadat, ikszlábadat, netán őzike-karcsú „járókerekeidet."

Csinos, általában fiatal hölgyek viselnek ilyen rongyos vagy csak szakadt térdű nadrágot, de biztosan nem a windsori herceg kreálta ezt a divatot, származása nem bizonyított, de utánzója sok van. Intenzitása a diszkrét hasítéktól, mely hátul foltot is visel, az egész rongyosig terjed.

Az Amerikába kitántorgott hazánkfiáról mesélték, hogy csak egy rongyos nadrágja volt akkor, és most egy milliója van. Egy kis naiv hallgató megkérdezte, és mit csinál olyan sok rongyos nadrággal? Most már tudom, eladja jó pénzért a divathölgyeknek.

Az egykori bokalebegtető, bokaszellőztető nadrágot kiszorította a térdszellőztető típus, ez a mosást szellőztetéssel felcserélő típus veszélyben van, lehet, hogy a Sanepid betiltja, mint egykor a miniszoknyát... de magában hordozza a térdízületek kihűlését is, a porcok megbetegedését, elkopását. Nem orvos mondta...

Az egykori divatdiktátor, a windsori herceg egyszer sáros időben feltűrte picit nadrágja szárát, ebből lett a „hajtóka", vagy porfogó, utánozni kezdték, de előnnyel is járt, az ifjú viselőjének növekedésével a hajtóka mellőzésével meghosszabbítható lett a nadrág. Tapasztalatból mondom.

Még talán annyit, ha a „hajtóka feltalálója" a rongyos térdű nadrágot terjesztette volna el, akkor biztosan nem hódította volna meg Wallis Simpsont, a kétszer is elvált amerikai hölgyet, és akinek kedvéért 8 hónapos uralkodása után lemondott Anglia trónjáról.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."