Úttörő próbálkozások Székelyudvarhelyen

Szervezetten és garantáltan nem alszik a város legalább 10 napig, vagy ezért vagy azért.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ok-road-trip-transylvania2

Ezek az erdélyiek tényleg léteznek?

És mit esznek? Kérdezhette volna ezt is egyik...
aramszunetekvarosa01ufo

Áramszünetek városa

Egy brit kutatócsoport felmérése alapján Udvarhelytől...
TomcsaS2

120 éve született Tomcsa, az udvarhelyi vagány

Írt, rajzolt, mondott, ivott, kártyázott és még nagyon...

A szerző fotói
A szerző fotói
szerkesztoÍRTA: KOMSA ANDREA KATALIN
2017. május 25., 12:50
0 hozzászólás. 

Felpörgött Székelyudvarhely nem is kicsit, pedig a Küküllő partján most is lágy szellő fújdogál, csobog a víz, és ott sorakoznak azok az autók is, amelyek tetején azt írja EXAMEN. Ez már feszültségből elég, mert a város útjai kifürkészhetetlenek.

uttoro2

Táblás forgalomátirányítások, terelgető rendőrök, lezárt útszakaszok, szóval csupa csuszlis-sofőrcsemege a jogsi megszerzésének napjára. Meglepi! Ahogy elmentem mellettük ilyeneket hallottam: „Jaj egész éjszaka azon izgultam, hogy vajon változtatnak-e valamit a forgalmon a vizsgáig."

Egy bizonyos, akik ma kapnak jármű vezetőiengedélyt Székelyudvarhelyen, azokból nemcsak vasárnapi sofőr lesz.

Aztán továbbhaladva a városban, köpcös mesteremberek, jellegzetesen kék salapétában fúrnak, de nem faragnak, csak szerelgetik a standokat, mert holnap jön a Macho banda, s a jó öreg Omega, amitől lemegyünk alfába.

uttoro8

Aztán, aki a Rákóczi fele indulna el a városban, az kénytelen lesz meglátogatni a rókavárost, mert az igazi látványosság, bár meglepően rend lett ott két nap alatt, mert eddig még autóból is csak lesütött fejjel, nagyon lassan, semmi provokatív nézéssel lehetett elhaladni ott. Eltűntek onnan a kidobott kanapék és az autóülések is, amire a rókanegyedi lakosság népes családjai ki szoktak ülni, és most helyettük autókerekekbe betonozott vasrudakra feszített hálók jelzik: „nézelődő lakosság, eddig gyere, s ne tovább!"

A Rákóczin az éjszakai élet is beindult, mert napok óta éjszaka is szól a betonvágó és a pikámer. Így összességében a város egyik része nem aludt a sofőrvizsgák miatt, a másik része nem alszik az úttörő és építő próbálkozások végett, a többi része meg nem fog a városnapi koncertek zenéjétől. Ki mondta, hogy egy székelyföldi kisvárosban nem tud pezsegni az élet?0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."