Az élhető város: megújult a száz éves Kollégium

Ünnepelni fog a Református Kollégium jövő héten, hiszen teljes egészében megújult és itt tartják a református tanintézmények évnyitóját.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Costa Ricából szeretettel fotó: Jurnalul National

A costa rica-i csajok

Divatba jött a rácsokon túli közép-amerikai kis...
fotó: Egyed Ufó Zoltán

Kérdések, amikre Verestóy már sohasem válaszol

Igaza volt Kelemen Hunornak. Túl korán ment el...
vasokol

Igazam van, ugye?

Amit a férfiak tesznek és gondolnak, abban hiba nincs....

baczkamadarasi1
A homlokzat is másképp néz ki
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. augusztus 31., 09:21
3 hozzászólás. 

A néhány évvel ezelőtt visszaszolgáltatott épületet teljesen belakja a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, hiszen – mint Tőkés Zsolt igazgató kijelentette – még a két épület sem elegendő intézményüknek. Következésképpen a főépületben levő BBTE kihelyezett tagozata is előbb-utóbb megfelelő helyre kell költözzön. Az épület felújítása még 2006-ban elkezdődött, fokozatosan történt meg (étkezde, tornaterem, fűtésrendszer, tetőszerkezet, homlokzat, belső termek), s ma már ott tartanak, hogy a jövő heti tanévnyitóra teljesen megújult.

A visszaszolgáltatás apropóján egyébként Tőkés annak az aggodalmának is hangot adott, hogy a közelmúlt eseményei, a Mikó-ügy sajnos azt bizonyítja, hogy ma Romániában jogsértő döntéseket lehet hozni és nem feltételnül érvényesül az európai jogrend.

baczkamadarasi2Nem mindennapi lesz az idei évkezdés a kollégiumban, ugyanis a Kárpát-medencei Református Tanintézmények Tanévnyitóját tartják szombaton, szeptember 8-án: tavaly Rimaszombaton, azelőtt Miskolcon tartották, idén pedig Székelyudvarhelyen lesz. Neves személyek is tiszteletüket teszik, dr. Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, illetve dr. Hofmann Rózsa, Magyarország oktatásért felelős államtitkára. A szombaton 10 órakor kezdődő ünnepi istentisztelet után felavatják Gönczi Lajos egykori iskolaigazgató szobrát (igazgatósága alatt épült a kollégium főépülete), de a Haáz Rezső Múzeumban külön kiállítás lesz a kollégiumot illetően, ugyanakkor Évszázadokra előkészítve címmel egy könyv is megjelenik.

A felújított iskolában még egyelőre folyik a munka, minden még nincs a helyén, de egy hét alatt rendben lesz minden. Beszédes adat, hogy az iskola indulásakor, 2001-ben 73 diákja volt a kollégiumnak, ma pedig 590-en tanulnak benne.3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ÁgnesÁgneske
2012-09-01 23:54:05
...fáj a szivem
avatar
ylekezs
2012-09-02 16:24:01
volt egyszer egy peda
..körülbelül ennyit az egyház- iskola partnerségről! Nem különb cirkuszt láthattunk a kisebb székely város unitárusai és az Orbán Balázs gimi között sem.
Ne hagyjátok a ........., a ......... s az ISKOLÁT!
avatar
urfi
2012-09-02 18:22:46
Értékrend
Sajnos a 71 diák akkor sokkal nagyobb értékrendet jelentet mint a mostani 59O.Csak nézzük meg a tavalyi és idei érettségi eredményeket.Különben Tőkés Zsolt az igazgató úr egy diktátor aki a bátyja Tőkés "püspök"-európai képviselő-árnyékában tevékenykedik!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."