5+1 dal, amit szívesen hallgatnál a lakodalmadban

Lakodalomszezon van. Mi van, ha egyszer megnősülsz, férjhez mész? Milyen muzsikát szeretnél feltételnül a lagzidra?

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
anagytavaszistihlatveres01ufo

A nagy tavaszi Stihl-átverés

Ha már a Stihl-ben sem bízhat meg az ember, akkor kiben?
Alegcukibbapa

Nekem van a legek legje

Egy fiatal anyuka egy fiatal apukáról.
fotó: Egyed Ufó Zoltán/archív

Nagy mártírok vagyunk mi, fiatal székelyföldi nők

Még csak nem is gyereknek születünk, hanem egyből...

Esküvő
Csokor a kézbe, öltöny a testre...
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. augusztus 16., 15:56
0 hozzászólás. 

Itt is el kell sütnünk, hogy ízlések és pofonok, de azért vannak, akiknek jó az ízlésük és a nálunk sajnálatosmódon elterjedt botcsinálta zenészek helyett inkább dj-t fogadnak a lagzira, s a zene – még ha gépről megy is – legalább eredetiben szól. No de aki jó, profi zenészeket választ, annak is nehéz lesz a következő dalok némelyikét eljátszatni. Szóval, lakAdalom van a mi uccánkba, sejjdehajj.

5. Tárkány Művek: Úgy szeretlek

"Mintha már egyszer megöregedtünk volna..." – végülis innen ered minden, ha már lakodalomról, esküvőről, egybekelésről van szó. Ha a Tárkány Műveket nem is tudod meghívni majd a lagzidra, ezt a nótát azért jó volna lejátszatni a DJ-vel az MR2 Petőfi Akusztik-ról, vagy akár innen.

4. Deák Bill Gyula: A felszarvazottak balladája

A lúzer-válogatásba is betehettük volna, de szerintem itt is jól áll, mint öltöny a lakodalomban. Egy Fradi-győzelem és öt konyak után az lesz az eredmény, hogy eljött az esküvő napja. Európa egyik legjobb blues-torka tolmácsolja ezt az életérzést. Bulikban is szokták nyomni, s a lakodalmadban lehet, hogy ott lesz a postás, a rendőr, a villanyszerelő...

3. Kerekes Band: Csángó Boogie

A Kerekes Band úgy házasítja a csángó és más népi muzsikákat a dzsesszel és a rockkal, mint ahogy a pap adja össze az ifjú párt. Ha benne van a bugi a lábadban és túl vagy már az előételen (no és a pálinkán!), akkor lehet belecsapni. Nem a levesbe.

2. Belga: Felveszem a nyújorkjenkis kabátom

A legjobb lakodalomparódia, ami magyar nyelvetrületen létezik – a Belga urbánus költészete egyszerűen semmit sem hagy érintetlenül, ami egy ezredfordulói lakodalomban történik. Érdemes figyelni a szöveget. És érdemes röhögni. Sőt, kell.

1. Üllői Úti Fuck: Esküvő

A „zzüllőjiútifákk" legnépszerűbb száma, a pesti vagányok is úgy tesznek hozzá a lakodalom-témához, hogy egyrészt bulizol rá, másrészt végigröhögöd,illetve torkodszakadtából üvöltöd. Ha egyszer majd lesz esküvőm, én szeretnék valami ilyesmit, csak jobb hang- és képminőségben felvéve.

+1, Csík Zenekar (+Presser Gábor, Dresch Mihály, Kiss Tibor): Te majd kézenfogsz és hazavezetsz

Lehet, hogy egy picit giccsesnek tűnik egyesek számára, de ez pont arról szól, amiről beszélünk. Eredetileg Kern Andrásnak írta Presser Gábor, de ő is előadja. Ez a dal úgy szép, ahogy van, s a Csík Zenekar feldolgozása egyszerűen csodálatos.

A lista természetesen szubjektív, de te kiegészítheted ezt alább kommentben. Te milyen lakodalmi dalokkal tudnád kiegészíteni a fenti listát?0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."