5+1 dal, amit szívesen hallgatnál a lakodalmadban

Lakodalomszezon van. Mi van, ha egyszer megnősülsz, férjhez mész? Milyen muzsikát szeretnél feltételnül a lagzidra?

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ok-road-trip-transylvania2

Ezek az erdélyiek tényleg léteznek?

És mit esznek? Kérdezhette volna ezt is egyik...
aramszunetekvarosa01ufo

Áramszünetek városa

Egy brit kutatócsoport felmérése alapján Udvarhelytől...
TomcsaS2

120 éve született Tomcsa, az udvarhelyi vagány

Írt, rajzolt, mondott, ivott, kártyázott és még nagyon...

Esküvő
Csokor a kézbe, öltöny a testre...
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. augusztus 16., 15:56
0 hozzászólás. 

Itt is el kell sütnünk, hogy ízlések és pofonok, de azért vannak, akiknek jó az ízlésük és a nálunk sajnálatosmódon elterjedt botcsinálta zenészek helyett inkább dj-t fogadnak a lagzira, s a zene – még ha gépről megy is – legalább eredetiben szól. No de aki jó, profi zenészeket választ, annak is nehéz lesz a következő dalok némelyikét eljátszatni. Szóval, lakAdalom van a mi uccánkba, sejjdehajj.

5. Tárkány Művek: Úgy szeretlek

"Mintha már egyszer megöregedtünk volna..." – végülis innen ered minden, ha már lakodalomról, esküvőről, egybekelésről van szó. Ha a Tárkány Műveket nem is tudod meghívni majd a lagzidra, ezt a nótát azért jó volna lejátszatni a DJ-vel az MR2 Petőfi Akusztik-ról, vagy akár innen.

4. Deák Bill Gyula: A felszarvazottak balladája

A lúzer-válogatásba is betehettük volna, de szerintem itt is jól áll, mint öltöny a lakodalomban. Egy Fradi-győzelem és öt konyak után az lesz az eredmény, hogy eljött az esküvő napja. Európa egyik legjobb blues-torka tolmácsolja ezt az életérzést. Bulikban is szokták nyomni, s a lakodalmadban lehet, hogy ott lesz a postás, a rendőr, a villanyszerelő...

3. Kerekes Band: Csángó Boogie

A Kerekes Band úgy házasítja a csángó és más népi muzsikákat a dzsesszel és a rockkal, mint ahogy a pap adja össze az ifjú párt. Ha benne van a bugi a lábadban és túl vagy már az előételen (no és a pálinkán!), akkor lehet belecsapni. Nem a levesbe.

2. Belga: Felveszem a nyújorkjenkis kabátom

A legjobb lakodalomparódia, ami magyar nyelvetrületen létezik – a Belga urbánus költészete egyszerűen semmit sem hagy érintetlenül, ami egy ezredfordulói lakodalomban történik. Érdemes figyelni a szöveget. És érdemes röhögni. Sőt, kell.

1. Üllői Úti Fuck: Esküvő

A „zzüllőjiútifákk" legnépszerűbb száma, a pesti vagányok is úgy tesznek hozzá a lakodalom-témához, hogy egyrészt bulizol rá, másrészt végigröhögöd,illetve torkodszakadtából üvöltöd. Ha egyszer majd lesz esküvőm, én szeretnék valami ilyesmit, csak jobb hang- és képminőségben felvéve.

+1, Csík Zenekar (+Presser Gábor, Dresch Mihály, Kiss Tibor): Te majd kézenfogsz és hazavezetsz

Lehet, hogy egy picit giccsesnek tűnik egyesek számára, de ez pont arról szól, amiről beszélünk. Eredetileg Kern Andrásnak írta Presser Gábor, de ő is előadja. Ez a dal úgy szép, ahogy van, s a Csík Zenekar feldolgozása egyszerűen csodálatos.

A lista természetesen szubjektív, de te kiegészítheted ezt alább kommentben. Te milyen lakodalmi dalokkal tudnád kiegészíteni a fenti listát?0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."