Tech » Szoftver

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc programjától? Na, álljunk meg egy percre.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...
chrome XP kikep

A Chrome nem barátkozik tovább a Windows XP-vel

Egyre nagyobb szívás, ha még mindig XP fut a gépeden....
facebook-free

A Facebook fizet helyetted

Már idén 100 országban lesz elérhető az ingyenes...

ViszlatPaint1
Viszlát Paint!, fotó: képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. július 25., 09:41
0 hozzászólás. 

Hétfő délután több techportál is lehozta a hírt, búcsút intünk gyerekkorunk kedvenc programjának, a Paintnek. Lesz egy sokkal modernebb alternatíva ugyan az új Windows frissítésben, mégis nagyon fog hiányozni a több mint harminc éve működő program.

Már 1985-ben, a Windows 1.0-ban is ez volt a Microsoft alapértelmezett rajzprogramja, viszont a Guardian szerint az őszi Creators Update-ben már hiába keressük majd. A szoftver utódjáról több bemutató videó is megjelent, sőt a 3D Paint már le is tölthető.

A TheVerge.com szakportál szerint azonban nincs szó a búcsúról, csak a Microsoft egy cikkben kijelentette, elavultnak nyilvánítja az MSPaint.exe nevű programot, és ez azt jelenti, hogy nem fogják tovább fejleszteni, sőt lehet, hogy el is távolítják a Windows frissítéséből, de a Windows Storeban ugyanúgy megtalálható és telepíthető lesz, sőt, fő funkcióit a 3D-s Paint programba is integrálják.

„Ma egy hatalmas nosztalgiai kitörést láthattunk az MSPainttel kapcsolatban a program támogatóitól" – nyilatkozta Megan Saunders, a Microsoft 3D vezérigazgatója. „Az MSPaint itt van, csak új otthonba költözik, a Windows Storeban ingyenesen elérhető lesz mindenki számára" – jelentette be.

A program hatalmas támogatottsága azért van, mert nem sokat változott az első, 1985-ös verzióhoz képest. Mivel nem szerepel a nem támogatott szoftverek között, az MSPaint továbbra is a Windows 10 része lesz, de a Microsoft ösztönzi a felhasználókat, hogy próbálják ki és használják az új, 3D-s verziót.

Hogy a régi program mikor lesz elérhető a Storeban, még nem tudjuk, de aggodalomra semmi ok, továbbra is készíthetsz szörnyű grafikákat a 31 éves program segítségével.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."