Tech » Mobil

Feltörték az iPhone-t

Ez egyben annak a pernek a végét is jelentette, ami az FBI és Apple között zajlott az elmúlt hónapokban.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

iphoneka
Hiába tiltakoztak, feltörték az Iphone-t
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2016. március 29., 12:54
0 hozzászólás. 

Már december óta tartott az a per, amelyben az FBI az iPhone-okhoz szeretett volna hátsó hozzáférést kapni. A hatóságok arra kérték az Apple-t, biztosítson nekik hozzáférést különböző iPhone-adatokhoz, hogy így meg tudják figyelni terroristagyanús személyek készülékeit. Ezt az Apple megtagadta, arra hivatkozva, hogy ha hozzáférést biztosítanak, akkor később is használhatják a módszert, arról nem is beszélve, hogy ha valamilyen módon mindez kiszivárogna, akkor az összes iPhone-készülék veszélybe kerülne.

Emiatt az FBI beperelte ugyan az Apple-t, de nem bízott semmit a véletlenre: megpróbálták feltörni az „almás" rendszert. Ez vetett véget a perlekedésnek, ugyanis úgy tűnik, sikerült lyukat találni a rendszeren, így a per tárgya okafogyottá vált.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Szövetségi Nyomozó Irodának hogyan sikerült beférkőznie a rendszerbe. Az összeesküvés-elméletek és a gyártók szerint az akcióban a megfigyelési botrányból ismert NSA amerikai titkosszolgálat nyújthatott segítséget, de a kiberbiztonság megkerülhetetlen neve, John McAfee is felajánlotta szolgálatait.

Az FBI megfogalmazásából inkább az derül ki, s feltehetően ez is áll közelebb a valósághoz, hogy egy, az állami szerveken kívül eső, külsős segítséggel tudták feltörni az Apple rendszerét. Az továbbra is találgatás, hogy hacker vagy vállalat áll a nyomozóiroda sikeres akciója mögött.

Így jogossá válhat az almás vállalat félelme, ugyanis amit ketten tudnak, az már nem titok, és ebben az esetben legalább két független szervezet ismeri a kiskaput az iPhone-okhoz, az Apple-en kívül. Ezzel nagyban megnőtt az iPhone-ok kiszolgáltatottságának mértéke, noha ettől egyelőre csak akkor kell tartanunk, ha az FBI figyel meg bennünket.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."