Színes » Nagyvilág

Meghalt az orosz döntős a szauna-világbajnokságon

Kórházba szállították az idei szauna-Vb mindkét döntősét, az orosz versenyző életét nem tudták megmenteni.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
500euro

Egy vagyont húztak le a vécén Svájcban

Darabokra vágott 500 eurós bankjegyek miatt dugult el...
irma01

Hullámvasút, amire nem akarsz felülni, de muszáj

Egy Floridában élő székelyföldit kérdeztünk, hogy...
vietnam kamion

Ezért ne pisilj esőben az útra (Videó)

Ezt nálunk úgy mondják, hogy széllel szemben hiába...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 09., 08:08
0 hozzászólás. 

A 11. szauna-világbajnokságot szombaton rendezték meg a Finnország déli részén található Heinolában, Helsinkitől 138 kilométerrel északra. A szervezők szóvivője honlapjukon közölte, hogy a tragikus fejlemények miatt a versenyt felfüggesztették, és a rendőrség vizsgálatot indított. Az orosz döntős, Vlagyimir Ladizsenszkij halálának oka egyelőre nem ismert, de "minden előírást betartottak" - szögezte le a szóvivő. A részvevőknek a verseny előtt orvosi vizsgálaton kell átesniük - tette hozzá.

A szóban forgó finn döntős a tavalyi férfi világbajnok, Timo Kaukonen.

Az STT finn hírügynökségnek szemtanúkra hivatkozó jelentése szerint az esti döntőt hat perc után félbeszakították, és azonnal kinyitották a szauna ajtait, mivel mindkét középkorú versenyző összeesett – súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Elsősegélyben részesítették és kórházba szállították őket, de az orosz versenyzőn már nem tudtak segíteni.

A versenyen a szaunát 110 Celsius-fokra hevítik, és a kályhát 30 másodpercenként lelocsolják fél liter vízzel. Az a győztes, aki legtovább képes bent maradni a kabinban.

Az idei világbajnokságon 130 versenyző vett részt 15 országból.

Mivel korábban már veszélyes hosszúságúra nyúlt a hőkamrában tartózkodás - két évvel ezelőtt a 18 percet is meghaladta -, a szervezők tavaly drasztikusan szigorítottak a feltételeken: a korábbinál jóval kisebb szaunákat építettek, erősebb kályhákat helyeztek üzembe, hogy fokozzák a versenyzők hőérzetét, és ezáltal hamarabb "kiűzzék" őket az izzasztókamrából.

Forrás: MTI 


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."