Színes » Érdekességek

Ez ám a munkamorál

Nem siette el a nyugdíjba vonulást a Zsil-völgyi juhpásztor, 90 évesen alkalmazták, száz és fél éves korában nyugdíjba ment.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotók: Szarvas Zsuzsi, Zörgő Noémi, Székely Melinda

Mi a hejzet, bejbe!!! ma is hejesen irtál?

Ma van a hejtelenül irok világnaplya Udvarhejen! Ne...
fotó: Egyed Ufó Zoltán

Új! 360 fokos panoráma a parajdi sószorosból

Nézz körül a sószorosban virtuálisan! Nem olyan,...
Legyen szerencséd!

Szerencsehozó szivárvány a varsági vízesésnél

Kezdd a hetet ezzel a szerencsehozó képpel, ha nem...

mosstefan
Vajon a szalámi miatt? Fotó: archív/evz.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. május 31., 15:08
0 hozzászólás. 

Munkaadója, Emil Părău azt mondta, hogy a Moş Ştefan néven ismert százéves pásztor, Ştefan Gros azért vonult nyugdíjba, mert már nem tudta megfejni a juhokat.

A hivatalos iratok alapján Moş Ştefan csak 10 és fél évet dolgozott munkakönyves alkalmazottként, de valójában egész életében juhpásztor volt. Munkaadója, Emil Părău elmondta, előbb az idős férfi fiát alkalmazta, de ezt követően az apa megkereste, kérve, hogy vegye igénybe az ő szolgálatait is. „Alig hittem el, hogy soha nem alkalmazták munkakönyvvel. Alkalmaztam, de amikor betöltötte a 96. életévét, azt mondtam: elég volt, különben is lejárt a szerződése. Elment munkanélküli segélyre, de három hónap múlva visszajött, mondván, hogy nem tud otthon ülni, szeretne ismét dolgozni. Újra munkaszerződést írtam alá vele, 100 éves koráig. Miután ezt a kort is hat hónappal meghaladta, nyugdíjba ment" – idézte fel a történteket az alkalmazó.

Emil Părău elmondása szerint környezete sokat tanult az idős Zsil-völgyi juhásztól, többek közt azt, hogy az embernek az a legfontosabb, hogy szeresse a munkáját. Tapasztalata szerint Moş Ştefan szalonnán, birkahúson, túrón él, a tőle ajándékba kapott szalámit nem ette meg.

Moş Ştefan Gros jelenleg otthonában él, a Hunyad megyei Magyarbrettyén. Utóbb a pünkösdi ünnepségen jelent meg, ahol néhány percig táncolt a helybéliekkel. Tervezi, hogy június 24-én részt vesz a Szent Iván-napi ünnepségen, Petrozsényben.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."