Színes » Érdekességek

Összetépte a 87 éves beteg kórlapját (videó)

Miután megtagadta egy idős beteg beutalását, ki is fordult magából az ügyeletes orvos.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek

Izé...inkubálni, hogy is van magyarul?

Rendhagyó módon érvényesül a többnyelvűség az...
Okostegla

Már a téglánk is okos

Vajon memóriahabot is adnak hozzá? Netán beépül?
furdomacik

Nekik bezzeg nem tilos ott fürdeni (videó)

Nézd meg, hogy lubickolnak a Szent Anna-tóban a...

MartaComan
Marta Coman, képernyőfotó: adevarul.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES.RO
2018. január 09., 11:26
1 hozzászólás. 

Kivizsgálást indított az egészségügyi minisztérium a Prahova megyei Băicoi városban, valamint Ploieşti-en, miután Băicoiban a kórház szolgálatos orvosa nem volt hajlandó beutalni egy 87 éves beteget, sértőn és elutasítón beszélt az idős asszony hozzátartozójával, és összetépte a beteg kórlapját.

A băicoi-i kórház ügyeleti rendelőjében lezajlott jelentről titokban videofelvétel készült. A hétvégén készített videó tanúsága szerint az ügyeletes orvos, Marta Coman ismételten megtagadja, hogy beutalja a beteget, akit mentővel vittek hozzá a ploieşti-i megyei kórházból, mert ott nem volt szabad fekvőhely.

Az ismételt elutasításra a páciens hozzátartozója kéri, hogy az ügyeletes orvos írja rá a kórlapra, hogy megtagadja a beutalást, és a dokumentumot lássa el aláírásával és pecsétjével. "Nem írom, nem működik a golyóstollam!" - hangzik a doktornő válasza. A hozzátartozó ismételt felszólítására, hogy lássa el kézjegyével a papírt, az orvos láthatóan felindult állapotban összetépi a beteg kórlapját, majd további sértő szavakkal illeti a páciens kísérőjét.

Andreea Irimescu, a kórház menedzsere azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a felvétel megjelenése után összehívták az intézmény etikai és fegyelmi bizottságát. Cristian Grasu egészségügyi államtitkár arról tájékoztatta hétfőn a hírügynökséget, hogy úgy Băicoiban, mint Ploieşti-en ellenőrzésbe kezdtek az ügy körülményeinek kiderítésére.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
antonyazsuzsanna
2018-01-10 10:45:45
mikor latom mar a javulást
Németországban élek, a minap egy rendelőben várakoztunk a barátnőmmel. Arra lettünk figyelmesek, hogy egy hölgy legugulva az öreg néni melle, beszélget vele. Tudjatok, hogy azon a szinten legyen o is, mint a mozgássérült idős hölgy. Később behívtak a rendelőben, és ugyanaz a hölgy mutatkozott be, hogy o az orvos, szíves elnézésünket kéri, hogy megvárakoztatott, és mosolyogva beszélgetni kezdett. Az elsősegély táska elő volt készítve, barmikor csipoghatják, és este 7-kor meg nem látszott rajta a fáradság. Szóval, nem tudom, hogy mikor erjuk meg mindannyian, hogy emberseggel bánjanak a kiszolgáltatott beteg emberrel drága hazámban?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."