Országos » Gazdaság

Dübörög a román gazdaság

Mi vagyunk a legjobbak az unióban állítólag, legalábbis az EU statisztikai hivatala szerint. Románia, a jó fiú.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
baznaisertes

Román pajtába román disznót!

Ha vállalod, hogy mangalicát vagy báznait szaporítasz,...
hustojaskenyer

Drágulhat a hús, a tojás és a kenyér

Megnőhet az alapélelmiszerek ára – egyrészt a termés...
gazar

Habár megígérték, hogy nem, mégis többet kell fizetni a gázért

Kinek kevés, kinek sok, de a lényeg a 8%: ennyivel kell...

romaniaeconomie
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. augusztus 17., 11:42
0 hozzászólás. 

Éves összevetésben az EU országai közül Románia gazdasága bővült a legnagyobb mértékben, mintegy 5,7%-kal a második negyedévben, az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva.

Az Eurostat szerint a bruttó hazai termék (GDP) éves összevetésben 5,7%-kal nőtt az első és a második negyedévben egyaránt. Április-júniusban az euróövezetben átlagban 2,2%-kal, az Európai Unióban pedig 2,3%-kal bővült a hazai össztermék az első negyedévben jegyzett 1,9%, illetve 2,1%-hoz képest.

Negyedéves összevetésben a román GDP növekedése 1,6 százalékos volt, és ezzel az eredménnyel Románia a második az EU-ban. Csak Svédország előzi meg, ahol az első negyedévhez viszonyítva a második negyedévben 1,7%-kal nőtt a gazdaság. Az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt 0,6 százalékkal nőtt a GDP az idei második negyedévben az előző három hónapban elkönyvelt 0,5%-os bővüléshez képest.

Az Eurostat által közzétett adatok megegyeznek az Országos Statisztikai Intézet (INS) által szerda reggel közöltekkel. Az INS szerint a második negyedévben 5,9%-kal bővült a gazdaság az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva. A szezonális hatásoktól megtisztított adatsor szerint az idei első negyedévvel összevetve 1,6%-os, tavaly április-júniushoz képest 5,7%-os volt a növekedés.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."