Színes » Érdekességek

Mozgó kamiont rabolt ki egy román csoport

Túl sokszor újranézhették a Halálos Iramban című filmsorozat részeit. A világ a román bűnbandán csámcsog.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
medvetamadas

Fiatalokra támadt a medve

Egy moldvai állatkertben történt az eset. Kórházba...
magyarvagyok

Magyarország nem Székelyföld!

Nem mintha olyan nagyon akartunk volna, de nem is...
putyinnaptar

Néznéd egész évben?

Megjelent Valdimir Putyin 2019-es falinaptára, viszik,...

mozgokamionrablas
Kamionos illusztráció, fotó: playtech.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/PLAYTECH.RO
2017. augusztus 01., 12:45
0 hozzászólás. 

A Halálos iramban (Fast and Furious) filmsorozat jeleneteire hasonlított az az autópályán történt eset, amely során egy román állampolgárokból álló csoport iPhone-okat lopott el egy mozgásban lévő teherszállítóról.

A komplett világsajtó a holland A73-as autópályán, Horst közelében történt bűntényen csámcsog. A BBC is részletezte a bonyolult módszert, ahogy az ötfős banda 550 000 euró értékben lop le telefonokat a kamionról.

A technika az volt, hogy egy átalakított kisteherautóval megközelítették a teherkocsit, majd közvetlenül mögötte haladtak. Az egyik elkövető átmászott a kamionra, és egy lyukat vágva annak hátsó ajtaján, bejutott a raktérbe. Onnan kezdte átdobálni a dobozolt okostelefonokat az átalakított kisteherautó tetőrészi nyílásába.

A playtech.ro hírportál információi szerint még egy csúszásgátló anyaggal is bekenték járművüket az elkövetők, hogy a telefonos dobozok lehetőleg ne landoljanak az aszfalton.

Az is döbbenetes, hogy a technika nem nevezhető új megoldásnak. Több tolvajcsoport használta már az átalakított kisteherautós módszert. A Guardian nevű brit országos napilap, akik szerint a sofőr semmit sem vett észre a rablásból, elő is kerítettek egy hasonló esetről készült felvételt, éppen Romániából.

Sőt, a mostani bűntényt elkövető bandának sem ez az első esete. 2015 óta fosztogat első osztályú mobiltelefonokkal megrakott teherautókat a 33 és 43 év közötti tagokból álló csoport. A bandát 17 ugyanilyen kamion kifosztásával vádolják.

A holland rendőrség előállította a bűnözőket, megtalálták ugyanis az akció során használt járgányt, és a telefonokat is, így azokat idáig nem tudták értékesíteni a feketepiacon.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."