Színes » Érdekességek

Egy lány a Kék Bálna első román áldozata

Szerencsére a 19 éves lány idejében hőkölt vissza, így sértetlenül megúszta az öngyilkos játékot.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Sinreparkolva

Rossz helyre parkolt, megbánta (videó)

Nem árt megnézni, hol hagyja az autóját az ember. Ez a...
Utburkolatijelek

Gondolt egyet és átfestette az útburkolati jeleket (videó)

A férfit bosszantotta, hogy nagyon sok időbe telik...
A szerző fotói

A mész fogságában volt Mihály király

Ötven évig volt lemeszelve I. Mihály arcképe a...

kekbalna
Kék bálna, fotó: cancan.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/CANCAN.RO
2017. március 23., 12:51
1 hozzászólás. 

Előkerült a Kék Bálna elnevezésű játék első román áldozata Feketehalomban. A 19 éves lány éppen idejében ijedt meg ahhoz, hogy sértetlenül átvészelje az öngyilkosságba kergető játékot. Elmondása szerint a kíváncsiság hajtotta, hogy kipróbálja a Kék Bálnát.

A fiatal lány azt állítja, hogy miután egy hozzáférési kódot kapott, azzal egy térképet tudott megnyitni, amelyen az ő tartózkodási helye szerepelt, és egy útmutató, hogyan lehet megközelíteni azt.

A lány annyira megijedt, hogy kikapcsolta telefonját, de előtte értesítette a hatóságot, akik megkezdték a nyomozást az ügyben – nyilatkozta Lidia Mailat, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A Kék Bálna egy öngyilkosságba hajszoló játék, amely először oroszországi tinédzserek körében terjedt el, majd szerte a világon, így Romániát is elérte. Eddig összesen több száz kamasz életét követelte. Az interneten terjedő játék a játékos öngyilkosságával ér véget.

Az orosz Phillipe Budeikin kezdeményezte a különböző feladatokból álló borzalmas játékot. Csoportot hozott létre és olyan feladatokat adott a játszani vágyó, általában lelki problémákkal küzdő kamaszoknak, mint egy pengével való bálnatetoválás készítése saját alkarjukra, vagy egy horrorfilm megnézése az éjszaka közepén, vagy éppen egy bolt kirablása.

A játékosok folyamatosan szinteket lépnek, és aki eléri a legmagasabbat, ezek közül az utolsó feladata az öngyilkosság lesz. A játékosok az elején problémáikból adódóan vagy kíváncsiságból lépnek a szociális hálón létrehozott csoportokba, de egy idő után a játékmester családjuk meggyilkolásával fenyegeti őket.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, Ingyenes konzultáción vehet részt a családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Wonderbug
2017-03-23 15:48:12
Ki?
Székelyudvarhelyen van ilyen szolgálat? Tiszta kíváncsiságból, ki szól bele az éjszaka közepén? mert ez azért egy elég fontos tényező...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."