Országos » Gazdaság

Nőtt a turisták száma

Az első háromnegyed év adatai 11 százalékos növekedést mutatnak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fizetes

Ennyit nőtt az infláció

Februárban már 0,4 százalékkal magasabb, mint az év...
gazdatamogatas

Jó hír a gazdáknak

Idén előre megkapják mezőgazdasági támogatásaikat a...
salarii-mai-mari

Mentik a helyzetet

A kormány sürgősségi rendeletet fogadott el, hogy ne...

turista
Nő a turisták száma, illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. november 02., 15:46
0 hozzászólás. 

Az idei első háromnegyed évben 11 százalékkal nőtt a turisták száma a kereskedelmi szálláshelyeken a tavalyi hasonló időszakhoz mérten - közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet.

A január-szeptember közötti időszakban 8,557 millió turista kereste fel a kereskedelmi szálláshelyeket. A turisták több mint háromnegyede román állampolgár volt, a külföldiek aránya mintegy 23 százalék.

A kereskedelmi szálláshelyeket 1,930 millió külföldi turista kereste fel, ami csaknem 10 százalékkal több a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Német, izraeli és olasz turisták jöttek leginkább az országba, Magyarország a negyedik helyen áll több mint 114 ezer turistával.

A vendégéjszakák száma mintegy 9 százalékkal, 20,251 millióra nőtt a vizsgált időszakban. A román turisták által eltöltött vendégéjszakák átlaga 2,5 nap, a külföldiek esetében két nap. Romániában tavaly egész évben csaknem 16 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 2014-hez mérten. A külföldi turisták száma 16,9 százalékkal, 2,234 millióra emelkedett.

uh.ro/mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."