Színes » Életmód

Vigyázz 2018, jövünk!

Egyvalami biztosan nem lesz idén: világvége. Legalábbis egyesek szerint. De lesz itt költözés, fotózás, nagy színházi élet.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csörgedező bűz A szerző fotója

Új forrás tört fel Udvarhelyen!

Szemtanúk szerint most már elmondható, hogy nem csak...
HollyButcher

Kevesebb nyafogás, emberek!

Fontos üzenetet hagyott hátra egy 27 évesen, rákban...
tavaszvan26

2x10 bizonyíték, hogy Udvarhelyre is betört a tavasz

Szemtanúk szerint több csínyt is elkövetett, kabátot,...

fotók: Simó Veronika, Pál Edit Éva
fotók: Simó Veronika, Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2018. január 04., 16:34
0 hozzászólás. 

Mi másról szólna az újév első hete, mint arról, hogy hogyan kapjuk össze magunkat és végiggondoljuk, mire számíthatunk a következő 12 hónapban.

Mivel a tavalyi Proust-kérdőíves interjúkban olyan frappáns válaszokat adtak, ismét megkerestünk néhány embert, hogy elmondják, ők mire számítanak idén. Ezúttal két kérdést tettünk fel nekik: Mit várnak 2018-tól, és mi az, amitől tartanak idén? Íme a válaszok:

Szabó Károly, a városi könyvtár munkatársa

szabokarcsi0330-01

Elsősorban azt várnám a 2018-as esztendőben magamtól, magunktól, hogy a korábban elkezdődött, azaz elkezdett folyamatok tovább fejlődjenek. Értem ezalatt, hogy a székelyudvarhelyi városi könyvtárban zajló tevékenységeim, valamint a kibontakozó mozis mozgalom tovább gyarapodjon jó filmekkel, jó élményekkel. Az idéntől újabb lehetőség, hogy magyar szinkronos idegen nyelvű filmeket is szabad vetítenünk, ez óriási előrelépés.

Emellett szeretném, hogy a másik vesszőparipám, az évekkel ezelőtt elkezdett történelmi fotográfiai eljárások bemutatása is fejlődhessen, idéntől a cianotípia is rendszeres foglalkozás lesz a lyukkamerázás mellett. Tavaly Szent László-évünk volt, azt hiszem sikerült hozzátennem egy szeletet ennek a programnak az udvarhelyszéki népszerűsítéséhez, idén Mátyás-év van, megpróbálok ehhez is hozzátenni valamit.

Mitől tartok? Attól a kijelentéstől, hogy „nem lehet". Nagyon remélem, hogy nincs ilyen 2018-ban, amit nem lehet. Ha a híreket hallgatom, elég gyatrák a kilátások, mindenütt csak a megszorítások, meg világvége, de legalább 2000 év óta mindig megszorítanak és világvégét kiáltanak, s lám itt vagyunk és fejlődünk.

A Szabó Károllyal készült korábbi beszélgetést itt olvashatod.

Kászoniné Fejős Gabriella, lelkész, édesanya

fejosgabriella04

A két kérdésre egyben válaszolnék. A 2018-as év egy költözést tartogat a számunkra: nehéz szívvel intünk búcsút Nagysolymosnak és nagy reményekkel várjuk, hogy új otthonra, közösségre találjunk Agyagfalván. Édesanyaként arra igyekszem odafigyelni, hogy a család, különösképpen a gyerekek a költözést, a váltást minél könnyebben átvészeljék, és a beilleszkedés menjen gördülékenyen.

Nem volt könnyű ezt a döntést meghozni, és azt gondolom, hogy nem is lesz könnyű kivitelezni.

A 2018-as év tehát tele van számunkra ígéretekkel, de ugyanakkor sok megoldandó feladatot is tartogat számunkra. Bízom benne, hogy az Úristen ott lesz mellettünk, és az ő segítségével a legjobbat tudjuk kihozni ebből a helyzetből, és rendel valakit a magunk után üresen hagyott gyülekezet élére, akivel legalább olyan egyetértésben tudnak együtt dolgozni, mint velünk.

Tavaly így beszélgettünk a négygyermekes anyukával.

Nagy Pál, színházigazgató

00-nagypali-kikep

Nehéz elválasztani a személyes és a közszereplői elvárást, vágyat, ugyanis ezek egymásra is hatással vannak. Igazából egy nyugisabb, egészséges, család-centrikusabb évet várok/szeretnék, ugyanakkor Székelyudvarhelyen minőségi előrelépést a kultúra és a közélet területén.

Attól tartok, a globális és hazai „eszement" politika sok mindenben keresztbe tesz 2018-ban nekünk, mert a mi kis mikrokozmoszunk nem tud független lenni ezek hatásaitól.

Tavaly nyáron így gondolkodott a színházigazgató.

Magyari Hunor, fényképész

magyari-hunor

Mit várok a 2018-as évtől? Szeretném folytatni a templomok fotózását a Királyhágómelléken, és jó lenne most már a magánéleti síkon is haladnom, az utóbbi években csak a munkámnak éltem.

Mitől tartok a 2018-as évben? Nem tartok különösebben semmitől, nagy reményekkel indulok neki minden évnek, és bízom benne, hogy a fölösleges kudarcok, a szakmai és magánéleti zsákutcák, a hiábavaló, nem nekem szánt utak elkerülnek, aminek meg jönnie kell, abból tanulok.

Magyari Hunor válaszait a Proust-kérdőívre itt olvashatod.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."