Színes » Életmód

Neked mi volt előbb, a bejgli vagy a futópad?

Megtudtuk, hogy maradhat karcsú a cukrászlány és rájöttünk, mennyire lazák az udvarhelyi csajok, amikor a kalóriákról van szó.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csörgedező bűz A szerző fotója

Új forrás tört fel Udvarhelyen!

Szemtanúk szerint most már elmondható, hogy nem csak...
HollyButcher

Kevesebb nyafogás, emberek!

Fontos üzenetet hagyott hátra egy 27 évesen, rákban...
tavaszvan26

2x10 bizonyíték, hogy Udvarhelyre is betört a tavasz

Szemtanúk szerint több csínyt is elkövetett, kabátot,...

MihalyAgnes
Mihály Ágnesnek az év minden napja karácsony, fotó: Józsa Levente
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. január 04., 13:34
0 hozzászólás. 

Hús-vér nőket kérdeztünk meg arról, ők hogyan élik túl a karácsonyi kaja-szeánszokat, és ami utána jön. Arra voltunk kíváncsiak, kinek mi a stratégiája az ünnepi zabálások kapcsán. Ki az, aki eldugja a mérleget, vagy nem néz tükörbe egy darabig és ki az, akit az sem bánt, ha egy mérettel nagyobb nadrágot kell felvennie karácsony másodnapján.

Igaz, már családanya, nem kell a fiatal fiúknak tetszelegnie, ezért a 31 éves Emőke nem áll mérlegre az ünnepek után. Élvezi a finomabbnál finomabb kajákat, de csak addig eszi őket, míg jól esik.

Ugyan lelkiismeretfurdalás nélkül eszik, iszik, soha nem vette észre, hogy hízott volna az ünnepek után. „Ha mégis megtörténne, a két kisgyermek mellett a plusz kilók pillanatok alatt feledésbe merülnek, akárcsak az átaludt éjszakák" – mondja a kismama. Gyorsan kerestünk is fiatalabb lányokat, akiknek még nincs lehetőségük fogyni a gyerekek után való rohangászástól.

Nyugi van, jön a stressz

A 24 esztendős Szász Kincső mérnökünk szerint sem olyan nagy probléma az ünnepi eszem-iszom, a plusz kilók lassan eltűnnek, miután minden visszakerül a régi kerékvágásba, elkezdenek az emberek dolgozni, tanulni, stresszelni. „Ilyenkor az az ügyes asszony, aki annyit főz, hogy felét az állatoknak kell megenniük" – vélekedik Kincső, aki próbál olyan normálisan étkezni, mint a hétköznapokban.

Szerinte az emberek többsége azért szed fel kilókat, mert illemből mindent megkóstol, és nem mozog, mert a szabadság a pihenésről szól, ha valahová az emberek ki is mozdulnak, „oda is csak enni mennek".

„Ez az egész karácsony-szilveszter, dirr-durr ünnepi szelleme a szerető család, barátok és a hagyományok mellett az ízekben merül ki. Az ünnep egyik legfontosabb jelenete az, amikor mindenki odahuppan a végtelen hosszúnak tűnő terülj, terülj asztalkámhoz és minden finomsággal megkínálja feneketlen mély gyomrát. Legalábbis a nagy családi zaba elején feneketlennek tűnik, aztán szépen lassan megkezdődik a töltelékes káposzták, valamint különböző

füstölt alkatrészek ostroma,

amely az ing gombjának elpattanásával és egy marék, emésztést elősegítő gyógyszer elkapkodásával végződik" – kezd bele már-már Karinthy magaslatokban járó beszédébe Alexandra Nechita, első éves egyetemi hallgató.

Ő már az első falatnál elgondolkozik, hogy kellene-e folytatni, de a szerettei vidám falatozása és az a hangulat „felülmúl minden elégedett tapintást a lapos hason". Szerinte egy évben egyszer van ilyen, ha enni kell, akkor enni kell, csak utána meg kell állítani a folyamatot.

Azt is fontosnak tartja Szandra, hogyha érzi, hogy jól lakott, nem szabad beleszúrnia a villáját egy újabb szelet húsba. Ő még azt tanácsolja a csajoknak, hogy igyanak jó sok vizet, 2-3 litert legalább, hogy azzal serkentsék az anyagcseréjüket.

Így fogyhatsz le karácsonykor

Loredana Dolente javaslata a hízás ellen, és a „habtest" megőrzése érdekében, hogy menjen el dolgozni az ember vendéglátásba. Amióta végzett az iskolával, ezt az időszakot mindig munkával tölti, ráadásul a vendéglátóiparban, aminek ez a két legkeményebb hete. Ilyenkor vagy csak kicsit, vagy egyáltalán nincs a családjával, és gyorsan összedobott szendvicseken él.

„Ha nagyi tud küldeni töltelékes káposztát, akkor bezabálok a kocsmában egyszer belőle, jól meg is töltve illattal a helyet, de maximum egyszer eszek egy jót ebben az időszakban, szóval inkább fogyni szoktam" – meséli Dana, aki két kilót adott le idén.

Mihály Ágnest éppen a szakmája miatt kérdeztük, hiszen neki „az év mind a 365 napja karácsony". Az Udvarhelyen élő és hobbicukrászként tevékenykedő lány így reagált kérdésünkre: „már régóta várom, hogy valaki hivatalosan is megkérdezze, hogy ennyi cukor között hogy nem vagyok 100 kilós".

Kacagva fordította komolyra a szót és megosztotta velünk, hogy bármilyen furcsán hangzik, ő akkor jött rá, hogy mennyire szeret sütni, amikor eldöntötte, hogy le fog fogyni. Régen édesszájú volt és a péktermékeket is imádja, amelyeket nem akart kihagyni az étrendjéből, ugyanis nem hisz a drasztikus diétákban, inkább teljes kiőrlésű sütiket készít, amiket bűntudat nélkül élvezhet.

Jöhet a bejgli, mehet a futópad és fordítva

„Ha edzek, nagyon figyelek arra, hogy mit eszek. Sokan kérdezik tőlem, hogyhogy nem hízok. A válasz az edzés és a lehető legritkább bűnbeesés. A karácsony viszont mégiscsak karácsony. Ilyenkor mindenféle kifogásokat talál az ember arra, hogy miért ne mondjon nemet egy szelet bejglire, vagy miért ne álljon fel a futógépre. Én ezt általában el szoktam engedni. Amúgyis jön az újév, amikor mindenfélét meg lehet fogadni. És akkor megint jöhetnek a reggel 6 órás kelések, hogy nyitáskor már az edzőteremben legyek és a bűnmentes desszertek. Feltéve, ha nincs valakinek szülinapja. Mert a szülinapi torta kalóriái sosem számítanak. Ez ilyen cukrászlány szabály" – meséli Ágnes.

Szóval lányok, csak okosan, fogadalmakkal engedni a kísértésnek, a töltött káposzta mellé mindig vizet inni és csak annyit enni, amennyi jól esik. De ha ez nem működik, még mindig lehet családot alapítani, vagy elmenni a vendéglátóiparba. Boldog új évet!0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."