Színes » Életmód

Középkori állapotok a központban

Kipróbáltuk a kalodát, bámultuk a fegyvereket a Patkóban felállított középkori játszótéren. Holnap is ott lesz, ne hagyjátok ki!

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
lakokocsi2017trendek01ufo

Ha otthon nem lehet, irány Székelyföld

Lakókocsis kirándulás 2017 nyarán.
veszhelyzet01ufo

Mit csinálj ha tűz van?

Egyél egy sütit!
darazscsapda

Hogyan készíts darázscsapdát? (videó)

Biztosan idegesítenek téged is a jövő-menő darazsak...

kozepkor4
Bocsánatos bűnökért még nem fejeznek le. Fotók:Gál Előd, Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2017. május 30., 16:11
0 hozzászólás. 

A Márton Áron térre beköltözött a szigethalmi Emese Park egy darabkája, de ez csak negyede az „időutazó" csapatnak – tudtuk meg Jávorné Illyés Boglárkától a nemezelő sátorban, ahol iskolai egyenruhás kislányok gyúrták a színes gyapjút, halacska lett belőle.

kozepkor6

A szomszédos sátrakban korabeli zene szólt, és ékszerek készültek tűzzománcból meg rézdrótból.

Szemben pedig épp az egyik kilencedikes osztálynak tartott bemutatót a magyarok fegyverzetéről Jávor Csaba. Furfangosak és gyorsak voltak őseink a csatamezőn, mindkét kezükkel tudtak íjazni, akár hátrafele is, ezért is szólt valahogy úgy a modénai ima, hogy „a magyarok nyilaitól ments meg minket, uram!"

kozepkor5

Ez egészen addig volt sikeres, amíg a nyugat-európai ellenséges seregek rá nem jöttek a megfelelő védekezési technikára. Egy tömbben maradva felemelt pajzsokkal védekeztek, és nem üldözték a fürge könnyűlovasságot, így azok nem tudták körbevenni őket.

kozepkor2

Az igazi fegyvereket nem, de a játékokat kipróbálhatták a harcos kedvű legények. Elődöt bezártuk a kalodába, ő egy kis csevegéssel megúszta, de volt, akinek verset kellett mondani, hogy kiszabaduljon a büntetésből.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."