Színes » Életmód

Fűre lépni szigorúan szabad!

Csodálkozz rá a rózsaszín kéknefelejcsre, szagolj bele a vaníliába. Kerti partivá változott a városi park.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
dimen-v-tunde-apakszerepe01

Apa átemel a küszöbön

Mire jó egy apa? Például önbizalomnövelőnek....
levendulacsaj

Még jobban meg akarod váltani a világot?

6+3 környezetkímélő tipp főleg nőknek.
fulopszabolcsbivalyokdalya23

A dályai papnak lételeme a legelő

Városi gyereknek nevelték, de egy székely faluban...

fotók: Simó Veronika
fotók: Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. május 12., 18:55
0 hozzászólás. 

Csodás az idő, van látni, érezni és tapintani való bőven a sokadszorra megrendezett dísznövénykiállításon.

Elsőként kiemelnénk, tombolát nem ajánljuk, hogy vegyenek. Ennek egyetlen rejélyes és titkos oka van, amit nem árulhatunk el: mi szeretnénk megnyerni a kicsi Smartot. Hogy legalább a kocsink legyen okos.

disznoveny15

A Bethlen-negyedi parkból újból a Sétatérre költözött a virágkiállítás, és egész más így a hangulata. Kevésbé vásáros, megtelik a lelked gyönyörűséggel.

Először is vannak a csecsebecsék, vásárfiák. Elhaladunk a mindent felszívó rongyok mellett, amelyekből ejsze már elfogyott a narancssárga, és elsőként Verestóy Éva ékszereinél ragadunk le.

Megtudjuk tőle, hogy kőben, drótban, kerámiában, mindenben virág van. Imádja a gyöngyöt, az antikolt fémlemezt, a drótot, a sárgarézt, és minden olyan természetes anyagot ékszerbe foglal, amiben lát fantáziát.

disznoveny14

A dísznövénykiállításon például olyan virágot is kapni, ami soha nem hervad el, és ugyanott felvilágosítanak arról, hogy mi a kapcsolat a nyúl és a tojás között. Igen, a tyúk.

Üveges kőrózsa, cementes törülköző

A keresztúri Koncz Béla is megfog a rózsaszín nefelejccsel meg a rostos üdítőnek álcázott kőrózsával. Azt mondja, a 15 lejes, felakasztható petúniát veszik leginkább, de a pink nefelejcs sem vallott szégyent.

disznoveny9

Fehér is van, ami annyira menő, hogy Keresztúrról fel sem jöhetett Udvarhelyre, már otthon mind elfogyott. Vaníliavirág azonban még van, ez nem annyira a szépségével, mint a csodás illatával nyűgöz le. Diétázóknak nem ajánljuk, vendéglősöknek annál inkább.

disznoveny11

Kiderül, Keresztúron már törülközőben is lehet virágot tartani, csak egy kis cement kell hozzá. Koncz úr szerint télen sem fagy el a különleges kaspó.

Újabb izgalmas virágtartó következik, szintén Székelykeresztúrról. Szotyori Annamária készíti a Hypertufa nevű különlegességet, ami leginkább a rég nem látott, kőből vájt tyúkvályúra emlékeztet, és ettől szörnyen rokonszenves.

disznoveny13

Három éve fogott neki az interneten látott virágtartó receptjét kipróbálni, azóta ez a foglalkozása, meséli a férje. Egy teljes hónapig kell babrálni a tőzegből, perlitből és cementből készült virágvályúval, azért drágább a szokásosnál egy kicsit.

Cserébe nem kell annyit öntözni a virágokat, mert az edény megtartja a vizet, locsolásnál megbarnul, és a növény bármikor felszippanthatja.

Sportot űzni a fűtermesztésből

Aztán a Natural Garden kertészmérnöke tájékoztat arról, hogy érdemes a kertet jól megtervezni, mert sokkal kevesebb a munka vele később. Hívjunk szakembert, kérdezzünk, érdeklődjünk.

Azt ajánlja, hogy tavasszal szellőztessük, nyáron sokat, hetente nyírjuk a füvet, hogy szép dús legyen, és ültessünk sportgyepet. Ez már bonyolult a falusi lelkünknek. Nálunkfele kaszálják, szárítják, és megetetik a füvet, amit nem vetnek az udvarra, hanem irtják róla.

Vigyázat, pénteki szóviccünk következik: Smink Elek

A kerti tanácsok után Ionescu Éva kozmetikus, sminkes mutatja be modelljeivel, hogy mennyivel szebbek lehetünk, ha a testünk természetes színeinek megfelelően öltözködünk. Erről jövő héten még bővebben is beszámolunk, és a kerti tanácsokkal is visszajövünk. 

disznoveny18

Mert, a kecske rúgja meg, megéheztünk. Mek Elek vár a finomságaival, s mivel megígértük, hogy csupa szépet és jót írunk Elekről, egy szelet igazi házi csokit kapunk tőle ajándékba. Ő úgyis a káposztát szereti.

disznoveny1

Mek Elektől kissé távolabb áll másik kedvenc helyünk, a kerti bútorunk, csak még nem tudja, hogy a miénk. Egészen bele szerelmesedtünk. S ami még rosszabb, még kényelmes is. Nehéz lesz lemondani róla, minden népviselettel jól áll.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."