Színes » Életmód

Főzőlecke pasiknak 8. rész: Nasi a bánatra

Ez egy rendőrségi közlemény is lehetne, de nem az. Felitta könnyeim a tejberizs.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Csörgedező bűz A szerző fotója

Új forrás tört fel Udvarhelyen!

Szemtanúk szerint most már elmondható, hogy nem csak...
HollyButcher

Kevesebb nyafogás, emberek!

Fontos üzenetet hagyott hátra egy 27 évesen, rákban...
tavaszvan26

2x10 bizonyíték, hogy Udvarhelyre is betört a tavasz

Szemtanúk szerint több csínyt is elkövetett, kabátot,...

ok-DSC 1458-kikep
Tejberizs bánatra, fotó: Gál Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. március 29., 10:31
0 hozzászólás. 

Annyira átalakultam a főzőleckék alatt, hogy gondoltam egy kis édesség a bánatomra nem árthat, még akkor sem, ha soha nem eszem semmi édeset. Mivel soha nem készítettem, a tejberizsre esett a választás.

Amiatt vagyok letörve, mert, hogy X. Y. leheletében hány százalékos alkoholkoncentráció volt, miközben vezetett, sokkal többenvagytok kíváncsiak, mint a konyhában való szenvedésimre. Mondanám, hogy ideges vagyok, de aki ismer, tudja, elég

higgadtan vagyok ideges.

Bár múlt héten még arra készültem, hogy sok-sok embert hívok meg és ültetek le a konyhaasztal mellé, bánatomban nem volt lelkierőm gasztronácik, de még a kommentáló Veronika társaságára sem, csupán egy kis édességre.

ok-DSC 1435

Le is poroltam a Katonától kölcsönkapott Főzőkönyv Pasiknak című remekművet. Nem találjátok ki, hogy melyik fejezetnél találtam meg a tejberizst: „Ételötletek arra az esetre, ha a gyereket akarod táplálni".

Le grand tejberizs recept:


Egy akkora lábost vegyél elő, amibe két korsó sör belefér. Önts bele 1 söröspohár tejet, ha elég lesz egy adag. Tegyél bele egy csipet sót.

 

A söröspoharat negyedig töltsd fel rizzsel és borítsd a tejbe. Kezdd el főzni – kis lángon. Gyakran kevergesd, és ne lepődj meg, ha néha kifröccsen.

 

Mire végzel a sörrel, ez is kész. Szedd tányérra, és kicsit lapítsd el a merőkanállal. Szórd meg cukrozott kakaóporral, vagy fahéjjal és cukorral.

Először történt velem a főzőleckék során, hogy bevásárlókörútra sem kellett mennem, hiszen minden összetevőt megtaláltam otthon. Szerintem a te konyhádban is fellelhető mindegyik. A mérőeszköznek használatos söröskorsókból még válogatni is tudtam.

Kezdődött a főzés, és le is járt

Nem történt közben semmi. Gondoltam, ha véletlenül be lennénk molyosodva, akkor tejbemoly készülne, és lenne egy kis konfliktus a mai főzőleckében, de még be sem vagyunk molyosodva. Mit is vártam én a tejberizstől?

ok-DSC 1442

A mosatlant illetően sem volt kihívás az e heti főztöm, a mércének szolgáló korsó mellett egy fazék és egy fakanál kellett, majd egy tányér és egy kiskanál az elfogyasztásához.

A kisebb bánatom ellenére sem mondtam le róla, hogy végre egy csajnak állítsak össze egy többfogásos ebédet - mondhatnám úgy is, a szerkesztőség nem akar lemondani róla, úgyhogy lányok ne lepődjetek meg, ha pénteken egy ebédmeghívásban részesültök.

ok-DSC 1456

Addig is nassoljatok egy kis tejberizst. Rendőrségi közlemények mellé főként tudom ajánlani, nagyon jól oldja a jogsi nélküli vezetések hírétől kialakult frusztráltságot.

Bon appétit!0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."