Színes » Benzingőz

Rendszám és jogsi nélkül hagyták a sértegetőt

Bevonták a jogosítványát és büntetőjogi eljárást indítottak a PSD-t sértő rendszámtáblával közlekedő svédországi autó tulajdonosa ellen. Estére tüntetést szerveztek mellette. 

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...
godoraszejken

Betömték a gödröt a Szejkén

Kimentünk, hogy lefotózzuk, de már nem volt ott, csak a...
lakatacsomin

Ha minden kötél szakad

Lakat.

muie psd
Szerelik le az ominózus rendszámtáblát.
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. július 30., 20:55
0 hozzászólás. 

Körülbelül harminc személy tiltakozott hétfőn a fővárosi közlekedési rendőrség székháza előtt amiatt, hogy a rendőrök bevonták a PSD-t sértő rendszámtáblával közlekedő svédországi autó tulajdonosának a gépkocsivezetői jogosítványát és büntetőjogi eljárást indítottak ellene.

A tüntetés egyik résztvevője a sajtónak elmondta, felháborítónak tartja, hogy a svédországi autóval Romániába érkező férfit a határellenőrzéskor még nem figyelmeztették, hogy szabálysértő a rendszámtáblája, majd „a semmiből” büntetőjogi eljárás indult ellene.

A közlekedésrendészet szerint az eljárást a Büntető törvénykönyv 334. cikkelyének negyedik bekezdése alapján indították: „Az, aki közúton olyan gépjárművet vezet vagy pótkocsit vontat, amelynek rendszámtábláit vagy nyilvántartási számtábláit visszavonták, illetve olyan, más államban bejegyzett járművet, amely nem rendelkezik közlekedési joggal Románia területén, 6 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntetendő.

A tengerre menet kapcsolták le a sofőrt

A rendőrség hétfőn reggel 6 órakor állította meg a 45 éves tengerpartra igyekvő férfit, aki Svédországban készíttette a PSD-t sértő rendszámtáblát. 

A rendőrség a stockholmi Interpol iroda segítségével leellenőrizte, hogy a személyre szabott rendszámtábla Svédország területén érvényes. 

Az ügyre Svédország Bukaresti Nagykövetsége is reagált hivatalos Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a svéd szállítási ügynökség szabályzata értelmében a személyre szabott rendszámtáblák Svédország határain kívül is érvényesek, de a tulajdonosnak magával kell vinnie az eredeti rendszámtáblát is, és azt szerelnie az autóra, ha az ország, ahol tartózkodik, nem ismeri el a személyre szabott rendszámot.

A svéd hatóságok nem szólhatnak bele, hogy más ország útjain milyen autók közlekedhetnek” – teszi hozzá a svéd külképviselet.

A svédeknek most esett le, hogy mit ír a rendszámon

A nagy port kavaró ügy után, hétfő este a svéd hatóság közölte, még a héten visszavonják a MUIE PSD rendszámot. A rendszám visszavonását azután rendelték el, hogy számukra is világossá vált annak üzenete.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."