Színes » Benzingőz

Befordult a patakba, így szedték ki

Igaz történet arról, hogy patakba be, patakból ki. Egy autó, két traktor, huszonvalahány ember és ezer meg ezer ötlet találkozott.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...
godoraszejken

Betömték a gödröt a Szejkén

Kimentünk, hogy lefotózzuk, de már nem volt ott, csak a...
lakatacsomin

Ha minden kötél szakad

Lakat.

asancbadoltazautojaval01ufo
A sáncban landolt, fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2017. december 06., 09:41
0 hozzászólás. 

Az első kerék lecsúszott az útról, mire észrevette, már az autó is bent volt, az oldalán feküdt. A bal hátsó ablak kitörött, a drága fényképezőgép a patakban dagonyázik.

Jön egy traktor, megkötözik az autót az alváz egyik fülénél fogva. Húzzák-húzzák, letörik a fül, az autó még mélyebbre csúszik a patakba. A traktor elmegy, de jóakarók serege gyűl össze lassan. Mindenki másképp szedné ki a dögöt, egyik lemenne vele a patakon, ami nagyon meredek és köves oldalú, a másik traktorral húzatná ki, de az az alj szétroncsolásának a veszélyét rejtheti magában, a harmadik darut hozatna, vagy olyan gépet, ami a roncstelepeken emelgeti az autókat. Nyilván, ez utóbbi a tető roncsolásának a veszélyével járna.

Még vannak más ötletek is,

de minél több ötlet jön elő, annál erősebb pánikhangulatba kerül az autó gazdája. A faluszélen lakó cigányok, akikből eddigre már tíz is összeverődik, kijelentik, hogy ők kiemelik az autót. Azt nem mondják, hogy a láda sört előre vagy a végén kérik, de a képe ott lebeg a levegőben.

A falubeliek is szép számban kezdenek gyűlni, s a pórul járt sofőrrel együtt kiránduló turisták is. Egy vadászatból hazatérő segítőkész ember megáll autójával, így még több irányba oszlanak a vélemények. Mindenki az autót bámulja, tapogatja, kettes-hármas csoportokban elmélkednek, hogy hol lenne a legjobb megkötni, és hogyan lehetne kihúzatni. Vajon, a többi fül is olyan törékeny-e, vajon a felni kibírja-e?

Egyik karakteresebb helybéli traktoristát hív, aki alaposan megszakérti a helyzetet, majd elmegy felfújni a traktor kerekét. Miközben odavan, valaki megkéri a cigányokat, picit menjenek odébb, mert olyan ricsajt csapnak, hogy nem lehet beszélgetni tőlük. Megsértődnek, hazamennek, alig pár marad nézőnek. Egyik-másik kötné már meg az autót spaniferrel, van, aki a tetejét akarja megkötni, van, aki az alját. Van, aki a füleket, van, aki a felnit. Egyik attól fél, hogy a fülek letörnek, másik attól, hogy a felninek nem lenne jó az oldalirányú húzás.

Üvöltöznek

Egyik részeg bemászik az autó alá, mindenki üvölt, hogy jöjjön ki. Mászik be a patakba, ki a patakból, kezében hol kötél, hol spanifer, hol semmi. Mikor már tizedszer mászna be az autó alá, mindenki üvöltése ellenére, a mentés vezetését felvállaló helybéli olyan keményen rászól, hogy pár másodperc gondolkodási idő után végleg eltűnik.

Megjött a traktor, kötik a spanifereket, akasztják a csörlő sodronyát. Hátulról vagy tízen tartják az autót, s egy másik autóhoz is odakötik, hogy a feneke ne csússzon be, hárman-négyen a patakban tartják a tetejét. Lassan, centinként elkezdik húzni kifelé az autót. Beültetik a sofőrt, hogy fordítsa el a kormányt. Az elindítja a motort, felkapcsolja a lámpákat is, hogy nem lehet látni semmit. Gázolni is kezd, attól aztán betelik a pohár. Meg éppen nem verik, de olyan üvöltés lesz, hogy abba is hagyja a gázolást, s a lámpákat is lekapcsolja.

Amint az eleje kijön az autónak, ráfekszenek páran, hogy kifele billenjen, ne befele. A helyszűke miatt az autó orra már a traktornál van, odébb kell vinni a traktort, de az alig tud megmozdulni. Sok kis előre-hátra mozgásból sikerül elfordulnia s kibújnia. Odébb megy pár méterrel, majd kihúzza végleg az autót.

Tiszta öröm és boldogság. Mindenki hazamegy. Az okoskodás véget ér.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."