Színes » Benzingőz

A ralifotók gyöngyei

Kattintás után megtudjátok, kit kocsikáztat meg Ferencz Csaba raliversenyző.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
zsenialishotakaritas02ufo

Ma reggel különösen jóra sikerült az udvarhelyi utak csúszásmentesítése

Amúgy egész télen zseniálisan működött a rendszer,...
csikosrasikerulthoeltakaritas01ufo

Picit csíkosra és síkosra sikerült ma reggel az utak hóeltakarítása

Mert a sofőrök végezték. Reméljük, a hóeltakarítók...
szivecskeszemafor

A rendőrök nem tudják, mi folyik Buzăuban (videó)

Valentin-napon szív alakban kezdtek el villogni a...

Pál Szilárd ezüstérmes fotója a címlapon
Pál Szilárd ezüstérmes fotója a címlapon
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. október 14., 14:56
1 hozzászólás. 

Az idén is sokkal több képet küldtetek, mint videót, úgyhogy ezek válogatása, zsűrizése és díjazása kissé több időt vett igénybe, de meglettünk vele.

A szakmai és szakmaiatlan tagokból álló zsűri, azaz Ufó és a szerkesztőség néhány tagja döntötte el, hogy ki nyer. Nem csak a képek technikai minőségét néztük, hanem azt is, hogyan jelenítik meg a témát.

A sors fintora, hogy miután szinte könyörögtünk, légyszi-légyszi, fekvő képet küldjetek, és tavaly meg is mutattuk a magyarázat mellett, hogy mit jelent a fekvő kép, két állóképet kell díjaznunk.

fotó: Szabó Apor

Az első helyezett Tóth András képe lett, amelyen egy autóját sirató pilótát láthatunk. Elkapta a pillanatot, jó a kép hangulata, egyértelmű volt mindannyiunk számára, hogy ez a beküldöttek közül a legjobb fotó. Amit nem díjaztunk annyira, az a rárakott túlzottan drámai effektus (az a fekete homály a kép témája körül). Ő fog Ferencz Csabával autózni és egy zacskó ajándéktárggyal gazdagodni.

A második díj Pál Szilárdnak jár, akinek a beküldött teljes gyűjteményért dicséret jár, a díjat mégis a Porschét a lovaskocsival szembeállító képéért viszi el. Éles a kép, a színek, erős a tartalmi és a technikai kontraszt a fotón. A régi és új, a helybéli és az idegen közötti ellentétre építés már-már enyhén közhelyes, de azért egy második díjat simán megér. Sajtófotósnak és videósnak őt választanánk. Főleg, hogy a videóért járó III. díjat már el is vitte. Ő most egy üveg pezsgőt is hazavihet az ajándékos zacsójában. Reméljük, megvan 18 éves.

A harmadik helyezett Cseresnyés Dávid, aki szintén állóképet küldött be, és ugyancsak egy drámai jelenetet fotózott le, az autónak hiányzik a kereke. Van rajta feszültség: kétségbeesett futás, árnyékokkal sejtetés.

Mit lehet a sörből kihozni?

Még több sört. A különdíjasunk Kacsó Zoltán lett, akinek egy üveg Hargita sör és egy uh.ro-s kulcstartó lesz a jutalma. A többi fotós egyértelműnek vette, hogy ha rali, akkor az autó a téma. Ezen a fotón autó csak mutatóban szerepel, még csak az sem biztos, hogy ralis, a Harghita sör révén mégis visszaadja a Hargita Gyöngye Rally férfiasan kemény hangulatát. Ráadásul a kocsmából fotózva, minimális erőfeszítéssel hozta ki a témából a maximumot. Tudjuk, milyen nehéz ez, úgyhogy értékeljük.

A nyertes fotókat a többi beküldött képből készült válogatásunk társaságában ITT NÉZHETED MEG. Köszönjük minden beküldőnek a képeket, és ha rali, akkor jövőre ugyanitt! Addig is ha fotóztok, a gépeket, telefonokat vízszintesbe!1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szilveszterlászló
2016-10-15 13:43:53
Rally
Az első ás harmadik helyezett ÁLLÓKÉP. Kizárásos alapon a többi beküldővel szemben CSALÁS az elbírálóktól. A videónál meg szerintem autó hangot kellene hallani nem lakodalmas zenét!!!
u.i.: ....és tudom, hogy nem ütötte a mércét!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."