Színes » Benzingőz

A ralifotók gyöngyei

Kattintás után megtudjátok, kit kocsikáztat meg Ferencz Csaba raliversenyző.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
korforgalom-kicsitmaskepp

A négyszögletű körforgalom (videó)

Sokan törték a fejüket már a kör...
hid 1

Made in Romania

Több hónapja tátongott két lyuk Malomfalva egyik...
fotó: Szabó Apor

Égett gumi és burrogás: megjöttek!

Megérkeztek Székelyudvarhelyre az első raliautók.

Pál Szilárd ezüstérmes fotója a címlapon
Pál Szilárd ezüstérmes fotója a címlapon
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. október 14., 14:56
1 hozzászólás. 

Az idén is sokkal több képet küldtetek, mint videót, úgyhogy ezek válogatása, zsűrizése és díjazása kissé több időt vett igénybe, de meglettünk vele.

A szakmai és szakmaiatlan tagokból álló zsűri, azaz Ufó és a szerkesztőség néhány tagja döntötte el, hogy ki nyer. Nem csak a képek technikai minőségét néztük, hanem azt is, hogyan jelenítik meg a témát.

A sors fintora, hogy miután szinte könyörögtünk, légyszi-légyszi, fekvő képet küldjetek, és tavaly meg is mutattuk a magyarázat mellett, hogy mit jelent a fekvő kép, két állóképet kell díjaznunk.

fotó: Szabó Apor

Az első helyezett Tóth András képe lett, amelyen egy autóját sirató pilótát láthatunk. Elkapta a pillanatot, jó a kép hangulata, egyértelmű volt mindannyiunk számára, hogy ez a beküldöttek közül a legjobb fotó. Amit nem díjaztunk annyira, az a rárakott túlzottan drámai effektus (az a fekete homály a kép témája körül). Ő fog Ferencz Csabával autózni és egy zacskó ajándéktárggyal gazdagodni.

A második díj Pál Szilárdnak jár, akinek a beküldött teljes gyűjteményért dicséret jár, a díjat mégis a Porschét a lovaskocsival szembeállító képéért viszi el. Éles a kép, a színek, erős a tartalmi és a technikai kontraszt a fotón. A régi és új, a helybéli és az idegen közötti ellentétre építés már-már enyhén közhelyes, de azért egy második díjat simán megér. Sajtófotósnak és videósnak őt választanánk. Főleg, hogy a videóért járó III. díjat már el is vitte. Ő most egy üveg pezsgőt is hazavihet az ajándékos zacsójában. Reméljük, megvan 18 éves.

A harmadik helyezett Cseresnyés Dávid, aki szintén állóképet küldött be, és ugyancsak egy drámai jelenetet fotózott le, az autónak hiányzik a kereke. Van rajta feszültség: kétségbeesett futás, árnyékokkal sejtetés.

Mit lehet a sörből kihozni?

Még több sört. A különdíjasunk Kacsó Zoltán lett, akinek egy üveg Hargita sör és egy uh.ro-s kulcstartó lesz a jutalma. A többi fotós egyértelműnek vette, hogy ha rali, akkor az autó a téma. Ezen a fotón autó csak mutatóban szerepel, még csak az sem biztos, hogy ralis, a Harghita sör révén mégis visszaadja a Hargita Gyöngye Rally férfiasan kemény hangulatát. Ráadásul a kocsmából fotózva, minimális erőfeszítéssel hozta ki a témából a maximumot. Tudjuk, milyen nehéz ez, úgyhogy értékeljük.

A nyertes fotókat a többi beküldött képből készült válogatásunk társaságában ITT NÉZHETED MEG. Köszönjük minden beküldőnek a képeket, és ha rali, akkor jövőre ugyanitt! Addig is ha fotóztok, a gépeket, telefonokat vízszintesbe!1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szilveszterlászló
2016-10-15 13:43:53
Rally
Az első ás harmadik helyezett ÁLLÓKÉP. Kizárásos alapon a többi beküldővel szemben CSALÁS az elbírálóktól. A videónál meg szerintem autó hangot kellene hallani nem lakodalmas zenét!!!
u.i.: ....és tudom, hogy nem ütötte a mércét!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."