Színes » Benzingőz

Újabb csapás a Volkswagennek

Az eddig becsült összeg többszörösét fizetheti a környezetvédelmi csalással vádolt Volkswagen az ellene indított perek nyomán.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
csikosrasikerulthoeltakaritas01ufo

Picit csíkosra és síkosra sikerült ma reggel az utak hóeltakarítása

Mert a sofőrök végezték. Reméljük, a hóeltakarítók...
szivecskeszemafor

A rendőrök nem tudják, mi folyik Buzăuban (videó)

Valentin-napon szív alakban kezdtek el villogni a...
okosatjaro

Nézd meg, milyen egy okosátjáró! (videó)

Ettől padlót fog az állad. Londonban már kipróbálták...

volkswagen2
volkswagen2
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. január 05., 14:26
0 hozzászólás. 

Polgári peres eljárásra vonatkozó keresetet nyújtottak be Detroitban a német Volkswagen ellen, mert csalt, adatokat hamisított és becsapta az amerikai környezetvédelmi hatóságot.

A keresetet az egyik detroiti szövetségi bíróságon nyújtották be, az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA, az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága) nevében eljáró igazságügyi minisztériummal egyetértésben. A perindítást az indokolta, hogy eddig nem sikerült elfogadható megállapodásra jutni a német autógyártóval arról, hogyan bonyolítsák le a visszahívásokat. Magánúton már több pert is indítottak az autógyár ellen. A Volkswagen akár 80 milliárd dollárt is veszíthet a pereskedésen, jóval többet, mint amennyit eddig gazdasági elemzők becsültek. Ha nem is kapja a maximális büntetést, néhány tíz milliárd dollárral mindenképp szegényebb lehet.

Tavaly ősszel derült ki, hogy Volkswageneket és Audikat olyan szoftverrel szereltek fel, amelynek köszönhetően a gépjárművek a teszteken kiválóan teljesítettek, ám a hétköznapi forgalomban már nem: a megengedettnél negyvenszer több károsanyagot bocsátanak a levegőbe. Az EPA szerint a német nagyvállalat 2008 óta hamisítja az adatokat és csaknem hatszázezer, Amerikába exportált kocsiba épített be csaló szoftvert. Világszerte 11 millió autót érint ez a botrány, ebből 8,5 milliót Európában adtak el.

A manipulatív szoftvert az Egyesült Államokban, Nyugat-Virginia szövetségi állam egyetemén fedezték fel.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."