Színes » Benzingőz

Újabb csapás a Volkswagennek

Az eddig becsült összeg többszörösét fizetheti a környezetvédelmi csalással vádolt Volkswagen az ellene indított perek nyomán.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
dacia2

Nálunk tényleg mindent megszkoccsoznak (II. rész)

Újabb szkoccsozásba botlottunk, és ez jól is mutat.
zsirutca01ufo

Sokkoló: mind meghaltak a gödrök az utcánkban

Pozitívnap.hu: az utca legidősebb lakói sem emlékeznek...
A szerző felvétele

Nálunk tényleg mindent megszkoccsoznak!

Igazad volt anya, tényleg minden ragasztószalaggal...

volkswagen2
volkswagen2
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. január 05., 14:26
0 hozzászólás. 

Polgári peres eljárásra vonatkozó keresetet nyújtottak be Detroitban a német Volkswagen ellen, mert csalt, adatokat hamisított és becsapta az amerikai környezetvédelmi hatóságot.

A keresetet az egyik detroiti szövetségi bíróságon nyújtották be, az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA, az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága) nevében eljáró igazságügyi minisztériummal egyetértésben. A perindítást az indokolta, hogy eddig nem sikerült elfogadható megállapodásra jutni a német autógyártóval arról, hogyan bonyolítsák le a visszahívásokat. Magánúton már több pert is indítottak az autógyár ellen. A Volkswagen akár 80 milliárd dollárt is veszíthet a pereskedésen, jóval többet, mint amennyit eddig gazdasági elemzők becsültek. Ha nem is kapja a maximális büntetést, néhány tíz milliárd dollárral mindenképp szegényebb lehet.

Tavaly ősszel derült ki, hogy Volkswageneket és Audikat olyan szoftverrel szereltek fel, amelynek köszönhetően a gépjárművek a teszteken kiválóan teljesítettek, ám a hétköznapi forgalomban már nem: a megengedettnél negyvenszer több károsanyagot bocsátanak a levegőbe. Az EPA szerint a német nagyvállalat 2008 óta hamisítja az adatokat és csaknem hatszázezer, Amerikába exportált kocsiba épített be csaló szoftvert. Világszerte 11 millió autót érint ez a botrány, ebből 8,5 milliót Európában adtak el.

A manipulatív szoftvert az Egyesült Államokban, Nyugat-Virginia szövetségi állam egyetemén fedezték fel.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."