Színes » Tech

Hajózz virtuálisan a Dunán

A Google Street View alkalmazásba többek között bekerültek a Budapestről, valamint más folyóparti látványosságokról és tájakról készült panorámaképek is.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
00-DSC 0947-talankikep2

Megtanítom magamnak, hogyan kell

Imets Tamás nem tartja magát zseninek. Csak van egy...
Az új 50 banis. Fotó: Egyed Ufó Zoltán

Történelem-hamisítással vádolják az új 50 banist

Egy felháborodott olvasónk keresett fel azzal a...

Így lophatják el a PIN-kódodat egy okostelefonnal! (videó)

Kijött az első olyan okostelefon, amelybe hőkamerát...

DUNA
Bebarangolhatod a Dunát
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 01., 05:46
0 hozzászólás. 

"A Street View segítségével a már virtuálisan bejárható városok, falvak, történelmi, természeti és kulturális kincsek mellett újabb nézőpontból is megcsodálhatja bárki a Duna menti városokat, tájakat" - idézi a közlemény Heal Edinát, a Google magyarországi vezetőjét.

A vállalat tájékoztatása szerint ez volt az első olyan folyami Street View fotózás, amely egyszerre hat országot is érintett. A különleges helyek fotózásánál használt, általában hátizsákra szerelt, 15 objektívből épített speciális kamerát ezúttal egy turistákat szállító hajó tetőteraszára erősítették. Amíg a hajó néhány nap alatt megtette a Pozsony és a Cernavoda közötti távot, számos fotó készült a környező tájakról.

A három Duna menti főváros - Pozsony, Belgrád és Budapest - mellett az alkalmazás segítségével többek között a Dunakanyart, valamint Mohács környékének folyószakaszait is bebarangolhatják az internetezők. A fotózás egyik különlegessége, hogy ahol a fényviszonyok engedték, például több budapesti látványosság esetében, éjszakai felvételek is készültek a nappali fotók mellett.

Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. marketing igazgatója szerint az újítás, amely egy újabb oldaláról mutatja be a magyarországi látnivalókat, kedvezően hathat az idegenforgalomra is.

"A Duna menti országok városait szakértői becslések alapján hajóról évente több mint 400 ezren nézik meg, eközben a dunai hajózás turisztikai jelentősége Magyarországon folyamatosan nő" - emlékeztetett.

Nem ez volt az első Street View folyami fotózás, korábban hasonló felvételek készültek a Temze, az Amazonas és a Colorado-folyó egyes szakaszairól is. Az alkalmazást a Google Térképre, vagy a különleges helyszíneket bemutató Google Térkép Képek szolgáltatásokra kattintva érhetik el az internetezők.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."