Sport » Kézilabda

Könnyek között búcsúztak el a játékosok a szurkolóktól

Folytatódik a kézilabdacsapat szétszéledése. A játékosok elbúcsúztak a szurkolóktól, a klub szerint pedig nincsen 400 ezer eurós adósságuk.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
nagyvarad szejke

Kikapott, de bizonyított az új kézilabdacsapat

Vereséggel kezdte az idényt Székelyudvarhely...
szejkesportklub04

Újra van felnőtt férfi kézilabdacsapata Udvarhelynek

Szívvel fogunk harcolni a városért – ígéri a...
CsavarZoltanrehab

Hajrá, Csavar Zoli! Csak előre!

Az elmúlt nyáron kapott stroke-ot Csavar Zoltán, a Pick...

SzKCMihalceaAndrei
Nagyon nehéz pillanatok voltak a szerda délutáni búcsún
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. január 31., 17:34
4 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi KC játékosai, edzője és szurkolói, támogatói búcsút vettek egymástól szerdán délután. Közben a klub közleményt adott ki, amiben az áll, hogy nem volt 400 ezer eurós tartozása. A sportolók többségének már ismert az új klubja, néhányukat be is mutatták.

SzKC: Nem volt 400 ezer eurós tartozás

A klub szerdán délután honlapján, illetve közleményben reagált a polgármesteri hivatal álláspontjára. A néhai elnökünk hagyatéka című közlemény szerint az az információ, miszerint a klub 400 ezer eurós tartozást halmozott fel, nem fedi a valóságot. A meglévő adósság kevéssel több mint ennek az összegnek a fele, ami úgy halmozódhatott fel, hogy az SzKC a magyar kormánytól érkező pénzösszeget várta.

„Úgy tudtuk, hogy azt a felnőtt csapatra is fordíthatjuk. Ezzel pedig orvosolható lett volna a probléma. A pénzátutalás várattatott magára, ezzel párhuzamosan keletkezett az adósság. Nagyon fontos szempont, hogy a megítélt 1,4 millió eurós pénzösszeget az SzKC elnöke, főtámogatója, dr. Verestóy Attila vívta ki a klubnak. Először tavaly áprilisban jelentette be, hogy egyeztetések folynak a magyar állammal. Azóta többször utazott el Budapestre, betegsége ellenére fontosnak tartotta, hogy a klub jövője biztos alapokon maradjon – hiszen több mint egy évtizeden át ő volt ennek a csapatnak a főtámogatója.

SzKC2017

Az egyeztetések alapján a magyar kormány által megszavazott, azóta megítélt összeget a Székelyudvarhelyi Kézilabda Club az eddigi tevékenységének megfelelően költhette volna el. Ez egyaránt jelenti mind a felnőtt csapatot, mind pedig az utánpótlást" – írja a közlemény, ami megjegyzi, hogy azt, hogy az SzKC a megítélt pénzösszeget nem fordíthatta a felnőtt csapatra, csak az utolsó pillanatban tudta meg a klubvezetőség (a magyarországi illető szerv tudatta, az Európai Uniós szabályoknak megfelelően az csak fejlesztésre költhető).

„Nem a városvezetés érdeme, hogy Székelyudvarhely a sportra ilyen jelentős összeget kapott. Ez dr. Verestóy Attila hagyatéka, amely a székelyudvarhelyi kézilabdának szól. Rajtunk – Magyarország kormánya, városvezetés, Magyar Kézilabda Szövetség, Székelyudvarhelyi Kézilabda Club –, mindannyiunkon múlik, hogy mit kezdünk vele" – zárul az SzKC közleménye.

Elsírták magukat a szurkolók és a játékosok

Megható pillanatoknak lehettek szem- és fültanúi azok, akik a sportcsarnok előterében a csapatkapitány Tálas Huba kezdeményezte búcsúebédre gyűltek össze.

SzKCTorta

Nemcsak a csapatkapitány, hanem a másik legrégebbi játékos, Mihalcea Andrei is könnyeikkel küszködve köszönték meg az elmúlt több mint egy évtized megmaradó pillanatait – és, igen, még a legkeményebb szurkolók, meglett férfiak sem bírták ki könnyek nélkül. A találkozón ott volt a csapat edzője, Dragan Djukic, illetve azok a sportolók, akik még itt tartózkodnak Udvarhelyen ma és holnap, tehát az említett két kézilabdázón kívül Rangel Luan Da Rosa, Goran Kuzmanoski, Csog Vencel, Balázs Botond, Fekete Róbert és Buzogány Barna.

A klub jelenlegi vezetőségéből nem volt jelen senki, az összegyűltek többségét a Székely Medvék törzsgárdája és a szurkolók alkották – mind a játékosok, mind a szurkolók azt hangsúlyozták, hogy habár nagyon hirtelen lett vége az SzKC felnőtt csapatának, mindannyian abban bíznak, hogy néhány év múlva sikerül feltámasztani a csapatot.

Tálas és Mihalcea együtt maradnak

Tálas Huba, az együttes csapatkapitánya portálunk megkeresésére elmondta, hogy ma írt alá a Bukaresti Steaua együtteséhez, a 31 éves beállós tehát a listavezetőnél folytatja pályafutását. Tálas kedden megható sorokkal és egy videóval köszönt el Székelyudvarhelytől, a csapat szurkolóitól.

„Kapitányként szomorúan búcsúzok 12 év után a csapattól, 17 év után a várostól, a szurkolóinktól, de még nagyobb fájdalommal a klub megalapítójától, elnökétől, Dr. Verestóy Attila szenátor úrtól. Nyugodjék békében! Ezúton szeretném megköszönni mindazt, amit Székelyudvarhelytől kaptam e hosszú évek során! Remélem, hogy Udvarhelyen nem szűnik meg a kézilabda és rövid időn belül újra lesz csapata a városnak. Köszönöm, Székelyudvarhely!" – írta Facebook-oldalára a sportoló.

A Steauában Andrei Mihalcea is csapattársa lesz Tálasnak – a szintén sokszoros válogatott jobbszélső is a fővárosi klubhoz igazolt. Mindketten Székelyudvarhelyen nevelkedtek tizenéves koruk óta, együtt voltak ifjúsági országos bajnokok 2005-ben, majd a megalapítás után végig az SzKC felnőtt csapatában játszottak annak visszalépéséig.

Mihalcea a következő sorokkal köszönt el a közösségi oldalon: „2005-2018. Vége mindennek, az Udvarhelyi KC-nak... Miért? Elköszönök mindenkitől, az itteni emberektől, barátoktól, szurkolóktól, azoktól, akik szerették a sportot és a kézilabdát, és elsősorban búcsúzok Verestóy Attila szenátortól, aki nagyon fog hiányozni és sosem fogom elfelejteni. Köszönök mindent az SzKC vezetőségének... Hajrá, SzKC! A viszontlátásra!"

MihalceaTalasSzKCarchiv

Ami a többi játékost illeti, a keret szinte minden játékosa új csapatot talált azokon kívül is, akikről már írtunk, de bizonyos esetekben csak nem hivatalos információink vannak. Az viszont biztos, hogy a KC fiatal, saját nevelésű irányítója, Balázs Botond Orosházán fog játszani Bakó Botond edző irányítása alatt, ezt mindketten megerősítették portálunknak.

DragasVilovski

A Nagybányai Minaur is közölte, hogy a két szerb kézilabdázót, Milas Dragast és Uros Vilovskit szerződtette, utóbbi másodszor kerül a nagybányaiakhoz. Baranau és Szaldatcsenka hazatértek Fehéroroszországba, többen Magyarországon folytatják, Da Rosa pedig Spanyolországba tér vissza.

Hová mennek az SzKC játékosai?

Andrei Mihalcea, Tálas Huba – Bukaresti Steaua

Uros Vilovski, Milas Dragas – Nagybányai Minaur

Cristian Ghiță, Marius Szőke – Tordai Potaissa

Vjacsaszlau Szaldatcsenka – Meskov Breszt

Maksim Baranau – SKA Minszk

Antonijo Kovacevic – Csurgói KK

Milorad Krivokapic – Gyöngyösi KK

Fekete Róbert – Segesvári VSK

Balázs Botond – Orosházai Lemar KK

Csog Vencel – Konstancai Dél-Dobrudzsa KC

Rangel Luan Da Rosa – klubja még nem ismert, csak az, hogy Spanyolországban folytatja

Buzogány Barna – Székelyudvarhelyen marad az ifi 1-es csapatnál

Andrei Voinea, Goran Kuzmanoski és Vjacseszlav Szadovij információink szerint egyelőre még nem találtak új csapatot4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2018-01-31 18:51:05
...
A klub közleménye valós, a Magyarországi pénzt várták. Ezen a szinten a játékosok nem nézik tétlenül a bérek elmaradását, hanem "sztrájkolnak". Itt nem történt ilyen, tehát tudtak róla.
Ami felháborító, hogy azok a cégek nem jelentek meg az egyeztetésen, amelyeknek lett volna lehetőségük hathatós támogatást nyújtani.
Két okból nem sorolom fel őket:
1. Kimoderálnák
avatar
Egy a sokból
2018-01-31 18:51:28
2. Nem érdemlik meg az ingyen reklámot.
avatar
hahaha
2018-01-31 22:33:08
Én úgy tudom, hogy X Y és Z le is mondott a bérükről csak menjen a csapat. Ez Udvarhely, a "cégesek" is csak addig villognak amíg van akinek...
avatar
mzolee
2018-02-01 22:08:28
Addig fog menni a huzavona a pénz fölött hogy a kéziakadémiát is átviszik Csíkba...Hajrá Udvarhely.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."