Sport » Kézilabda

Még a nyugtató sem használt volna a vendégeknek, úgy elverték a mi lányainkat

Egyelőre pofozógép az udvarhelyi csapat, de ez nem is csoda. Attól még vannak jó pillanatok egy női kézimeccsen is.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
szejkesportklub04

Újra van felnőtt férfi kézilabdacsapata Udvarhelynek

Szívvel fogunk harcolni a városért – ígéri a...
CsavarZoltanrehab

Hajrá, Csavar Zoli! Csak előre!

Az elmúlt nyáron kapott stroke-ot Csavar Zoltán, a Pick...
Szsk04

Kézilabda-akadémiát indítanak Székelyudvarhelyen

A SZKC halála után az utánpótlás-nevelés ad reményt...

SzNKKVarad1
Már az első félidőben nagyon elhúztak a vendégek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. október 12., 13:38
0 hozzászólás. 

Az első pontok megszerzésének reményével indította a szerda kora délutáni hazai meccset az SzNKK, de már az első percekben kiderült, hogy esélye sincsen. Habár a váradiak is csak egy pontot szereztek az eddigi három meccsük során, az hamar kiderült, hogy nincs egy kategóriában a két csapat.

Nem volt egy lapon a két gárda   

Persze a bírói lapon igen, de azért ott is voltak különbségek. Mást ne mondjunk, a nagyváradi csapatban olyanok szerepeltek, mint a 32-szeres válogatott beállós Georgeta Diniș-Vârtic, aki fénykorában a Nürnberg, a Gdynia vagy a Nagybánya kiválósága volt, illetve egykori csapattársa, az eredetileg balszélső, 38 éves Jenica Rudics, aki szintén Nagybányán ette meg a kenyere javát, de jobbszélsőként játszva már az első tíz percben berámolt négyet az SzNKK-nak.

A fizikai fölényük egyértelmű volt, sokkal pontosabban is dobtak, mint az udvarhelyiek, az első játékrészben majdnem minden lövésük bement, a múltkor jól teljesítő Bálint Anna csak a második félidőben védett ki néhány átlövést és egy hetest, védelmünk könnyen átjátszható volt. Támadásban nagyon sokszor elveszítették a labdát a lányok, pontatlan volt a passzok többsége, a váradiak pedig főleg ellentámadásból, gyakorlatilag mindent bedobtak.

Fordulás után elszántabb, jobb volt a SzNKK, belejött a kétszáz fős közönség is, de a jó percek ellenére nem tudták megtörni a vendégek lendületét.

„Sanyikám, adj egy nyugtatót neki!"

– szólt be a közönségből valaki, amikor az egészségügyi asszisztens jégakkut rakott az egyik váradi lány megsérült oldalára – sajnos nem nyugodtak le a csapattársai sem, hanem egyre-másra lőtték a gólokat.

Rudics egymaga tizennégyig jutott, s a 36 éves Vârtic sem csak hetesből varrt be szinte mindent. Ráadásul tőlünk egyik-másik agilisabban, fürgébben játszó lány, mint például Chiratcu Andrea vagy Simma Noémi úgy pattantak vissza róla a védőfalban, mint kosárlabda a palánkról. „Négyen dobnak gólt, mit akarunk ellenük? Haggyunkbékit!" – mordult fel egy néző, amikor a kettős emberhátrányban levő vendégcsapat simán átjátszotta az udvarhelyiek védelmét.

SzNKKVarad2

Soroljuk fel azért a pozitívumokat is: Munteanu Krisztina erőn felül védekezett és két remekbeszabott gólt is lőtt, Lukács Erika keze egyszer sem remegett meg a heteseknél, az összes büntetőnket értékesítette, Kerekes Éva gyorsasága megint kitűnt, többször is kiválóan fejezte be az ellentámadásokat, a filigrán testalkatú Chiratcu pedig néha egészen szépen tört be a masszív védőfalba és lőtt látványos gólokat. De nagyjából ennyi.

Ezt azért nem kéne...

Szombaton 11-től jön a következő idegenbeli meccs, a Râmnicu Vîlcea-i Național gárdájához megyünk, sok jóra ott sem számíthatunk – tapasztalatszerzésnek mindenesetre jó volt a váradiak elleni meccs is, ha jól értettük, akkor ebben az évben ez a fiatal csapatnak ez a célja.

Éppen ezért hatott nagyon visszataszítóan az, amikor a lefújás után egy szurkoló minősíthetetlen hangnemben kért számon a vendégek legtapasztaltabb játékosán egy meccs közben esett szabálytalanságot, illetve az udvarhelyiek edzőjével is hangosan veszekedett a távozó nézők között.

Értsük meg, hogy az elvárás nem lehet magasszintű ezektől a lányoktól, akik 17-18-19 évesen, szabadidejüket feláldozva, sok esetben tanulás, iskola mellett kézilabdáznak. Ha elmegyünk meccsre, ne szidjuk őket ordenáré módon egy-egy elrontott mozdulat, elcsúszott labda, kapufa vagy pontatlan lövés miatt, mert nem biztos, hogy jobbak vagyunk náluk abban, amit éppen csinálunk.

Nem célkitűzés még a másodosztály élvonalának elérése sem, s feljutást egészen biztos, hogy nem ezzel az anyagi és játékoskerettel fogja a csapat elérni, ha egyáltalán az szóba kerül valamikor. Ha tehetjük, menjünk el meccsre, szurkoljunk, ahogy tudunk, de a további hazai vereségek után ne keserítsük meg még jobban az életüket a játékosoknak.

Sok meglett férfiembert megnéznék, hogy labdával a kezében hogyan törne kapura mondjuk Rudics és Vârtic között.

A-osztályos Női Kézilabda Bajnokság, B-csoport, 4. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI NŐI KÉZILABDA KLUB–NAGYVÁRADI VSK 31–37 (14–22)

Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Dacian Chiriac és Daniel Vlasa (Beszterce)

SZNKK: Bálint Anna (13 védés / 37 kapott gól) – KEREKES 5, Simma, Bálint Noémi 2, Lukács 6 (6), MUNTEANU 2, Sándor 5. Csere: Ördög 2, CHIRATCU 6, Fekete 2, Bálint Boglárka, Nagy 1, Bíró. Vezetőedző: Mester Zsolt.

NAGYVÁRADI VSK: CETĂȚEANU (14/22) – RUDICS 14 (1), Bitiș 1, Munteanu Irina 3, Petric 3, Hercuț 1, VÂRTIC 8 (4). Csere: Pintea (1/9) – Vrabie 4, Eliza 2, Verjea 1, Bortoș, Matiaș. Vezetőedző: Doina Ardelean.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–3, 10. p.: 3–9, 18. p.: 6–15, 25. p.: 12–20, 34. p.: 16–22, 42. p.: 19–28, 47. p.: 23–31, 55. p.: 27–35, 58. p.: 28–37.

Hétméteresek: 6/6, illetve 6/4

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."