Sport » Kézilabda

Kiverték a fogát egy udvarhelyi kézilabdázónak (VIDEÓ)

Otthagyta a fogát egy kézilabdázó Tordán. A szó szoros értelmében, de ez ne riasszon meg senkit, aki edzésre jár.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
milosdragas

Szerb válogatott érkezik

Az SzKC ötödik igazolása Szerbiából érkezik....
gabrielvoinea

Még olyan kicsi s már olyan nagy, és ide jön

Az ifi válogatottban rendre szerepet kapott. Feljutott...
DjordjeGolubovix

Bajnokok Ligáját megjárt szerb átlövő érkezik

A spanyol bajnok figyelt fel rá annak idején, most vele...

ifikezi
Könyökkel ütött fejre a tordai védő
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 23., 15:34
0 hozzászólás. 

Durva sport a kézilabda, főleg, ha engedik – generációkról generációkra szálló történetek, legendák szólnak arról, hogy ebben a sportágban mennyit tévednek a játékvezetők és mennyire képesek beleavatkozni a játék menetébe. Ilyen történeteket az udvarhelyi ifjúsági és felnőtt kézilabdázók is tudnak mesélni, de szerencsére ma már sok mérkőzésről felvétel is készül, amin vissza lehet nézni a jeleneteket és ez alapján meg lehet állapítani hogy tévedett-e vagy nem az adott mérkőzés játékvezetője.

Ez történt a Tordai Potaissa-Székelyudvarhelyi KC bajnoki mérkőzésen is, ami után az SzKC panaszt tett – ennek sok hozadéka nem lesz, de az a klub szerint tény, hogy aránytalanul nagyon sokat tévedtek bírók.

A felnőtt mérkőzést követő hét végén, vasárnap az SzKC nagyifjúsági csapata is Tordára látogatott, a helyiekkel játszott bajnokit ugyanazon a helyszínen, a Gheorghe Barițiu iskola tornatermében. Az alábbi videón (a feliratot a felvételt megosztó Székelysport készítette) két olyan szabálytalanság látszik, amelyeket a nagybányai Alin Gherman és Adrian Moldovan játékvezetők nem ítéltek annak. 

A felvételt a csapat sofőrje készítette. Sipos Lóránttól, a nagyifjúsági együttes edzője (aki egyben az SzKC utánpótlás-koordinátora is) portálunknak azt mondta, hogy nem mondhatni, hogy nagyon az SzKC ificsapata ellen "fújtak" volna a játékvezetők, de azért érezhető volt. A felvételeken látott szabálytalanságok az első félidőben történtek, Sipos oda is szólt a játékvezetőknek, de erre sárga lapot kapott.   

A videó két jelenetből áll: az elsőn az egyik udvarhelyi játékos, a 17-es számú Mihály Zsolt kerül a levegőből a földre, lelökik, a hátára esik. A szabályzat szerint a levegőben levő játékos ellökése minimum két perces kiállítással jár. 

A videón látható következő jelenetben a labdával betörő és passzoló Botaș Alex (15-ös mezben) ellen könyökkel védekezik az egyik tordai sportoló. Ez annyira „jól" sikerült, hogy Botaș is egyből a földre került. A fejre ütésért szintén két perces kiállítás járt volna, illetve - ha a játékvezető úgy ítéli meg - akkor végleges kiállítás, tehát piros lap is. A meccs azonban folytatódott a tordaiak támadásával, a bírók le sem fújték az esetet, szerintük nem történt szabálytalanság.

Azonban ennél több is történt: a következő másodpercekben kiderült, hogy az ifjú sportoló egyik metszőfoga gyökérrel együtt kijött a helyéről. Ez a felvételen már nem látszik, de Sipos elmondta, hogy Botaș olyan irányból kapta az ütést, hogy a foga teljes egészében kijött az állkapcsából. "Az asszisztens a kezébe adta, hogy tartsa meg, a helyére egy tampont rakott." - mondta Sipos. A mérkőzés után egy fogorvossal való konzultációt követően mégis visszatették a fogat, mert így talán van esélye, arra, hogy megmaradjon. "Most abban az időszakban van, hogy várjuk, hogy visszaerősödik-e vagy pedig implantátumot kell tenni" - mondta az edző, aki szerint ilyen eset ritkán fordul elő a kézilabdában. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy szerinte azért is volt nagy játékvezetői tévedés, mert ha elsőre nem is látták volna, hogy mi történt, a véres szájról és a véres könyökről észrevehették volna, hogy milyen kontaktus volt. 

A mérkőzés eredménye 28-28 lett, így a tordaiak továbbra is vezetnek, két ponttal megelőzve az SzKC-t az ifjúsági 1-es bajnokság F-csoportjának alapszakaszában.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."