Sport » Kézilabda

Újra Orosházán kézilabdázik Szabó Levente

Január végén ismét régi csapatához szerződött az udvarhelyi kapus. Benne van még néhány szezon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
nagyvarad szejke

Kikapott, de bizonyított az új kézilabdacsapat

Vereséggel kezdte az idényt Székelyudvarhely...
szejkesportklub04

Újra van felnőtt férfi kézilabdacsapata Udvarhelynek

Szívvel fogunk harcolni a városért – ígéri a...
CsavarZoltanrehab

Hajrá, Csavar Zoli! Csak előre!

Az elmúlt nyáron kapott stroke-ot Csavar Zoltán, a Pick...

A múlt szezon végén az SzKC elköszönt Szabótól, aki nem hagyata abba a pályafutását
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 15., 12:19
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Szabó Levente idén januártól ismét a magyar első osztályban játszó Orosháza kapusa lett – a 37 éves kézilabdakapus fél plusz kettő éves szerződést írt alá a Buday Dániel vezetőedző által irányított csapattal. Az SzKC-val múlt év nyarán járt le a szerződése, a klub nem hosszabbított vele, az őszi idényben a román másodosztályban szereplő Segesvári KK csapatában is megfordult 6-7 mérkőzés erejéig.

Levente Udvarhelyen kezdett kézilabdázni, a kétezres évek elején a Kolozsvári U-tól szerződött először Orosházára, 2003-ban tagja volt a Magyar Kupában harmadik helyen végző Every Day Orosháza együttesének. A csapat azonban visszalépett az élvonaltól, Szabó szerepelt Százhalombattán is, illetve Békésen, majd újra Orosházán.

2006-ban tért haza először Székelyudvarhelyre – akkor oroszlánrésze volt a Nemzeti Ligába való feljutásban, az első osztályban a csapatnál eltöltött két szezont követően azonban ismét a nyakába vette a világot és olyan román elsőosztályú csapatoknál szerepelt, mint Kolozsvár, Resicabánya, a Dinamo vagy a Tordai Potaissa.

2013-ban tért vissza ismét az SzKC-hoz, 2015-ben Challenge Kupát nyert az együttessel.

Az orosházi csapatban játszik az SzKC másik két egykori játékosa, a jobbszélső Komporály Attila és a jobbátlövő Ferenczi Botond, ők szintén részesei voltak a két évvel ezelőtti nemzetközi kupagyőzelemnek.

Ma magyar idő szerint 18 órakor Tatabányán lépnek pályára - a tatabányai csapatban játszik a jelenleg sérült Ilyés Ferenc, illetve az SzKC-nál másfél évet eltöltött Sipos Adrián is. 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."