Sport » Kézilabda

Újra Orosházán kézilabdázik Szabó Levente

Január végén ismét régi csapatához szerződött az udvarhelyi kapus. Benne van még néhány szezon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
Szsk04

Kézilabda-akadémiát indítanak Székelyudvarhelyen

A SZKC halála után az utánpótlás-nevelés ad reményt...
Siposalanyaval

Udvarhelyi szentháromság a magyar válogatottban

Ennyi kötődése talán még sosem volt...
IlyesAnnamari

Váratlanul lemondott Ilyés Annamária

Szűk két hónap után távozott posztjáról a német...

A múlt szezon végén az SzKC elköszönt Szabótól, aki nem hagyata abba a pályafutását
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 15., 12:19
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Szabó Levente idén januártól ismét a magyar első osztályban játszó Orosháza kapusa lett – a 37 éves kézilabdakapus fél plusz kettő éves szerződést írt alá a Buday Dániel vezetőedző által irányított csapattal. Az SzKC-val múlt év nyarán járt le a szerződése, a klub nem hosszabbított vele, az őszi idényben a román másodosztályban szereplő Segesvári KK csapatában is megfordult 6-7 mérkőzés erejéig.

Levente Udvarhelyen kezdett kézilabdázni, a kétezres évek elején a Kolozsvári U-tól szerződött először Orosházára, 2003-ban tagja volt a Magyar Kupában harmadik helyen végző Every Day Orosháza együttesének. A csapat azonban visszalépett az élvonaltól, Szabó szerepelt Százhalombattán is, illetve Békésen, majd újra Orosházán.

2006-ban tért haza először Székelyudvarhelyre – akkor oroszlánrésze volt a Nemzeti Ligába való feljutásban, az első osztályban a csapatnál eltöltött két szezont követően azonban ismét a nyakába vette a világot és olyan román elsőosztályú csapatoknál szerepelt, mint Kolozsvár, Resicabánya, a Dinamo vagy a Tordai Potaissa.

2013-ban tért vissza ismét az SzKC-hoz, 2015-ben Challenge Kupát nyert az együttessel.

Az orosházi csapatban játszik az SzKC másik két egykori játékosa, a jobbszélső Komporály Attila és a jobbátlövő Ferenczi Botond, ők szintén részesei voltak a két évvel ezelőtti nemzetközi kupagyőzelemnek.

Ma magyar idő szerint 18 órakor Tatabányán lépnek pályára - a tatabányai csapatban játszik a jelenleg sérült Ilyés Ferenc, illetve az SzKC-nál másfél évet eltöltött Sipos Adrián is. 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."