Sport » Kézilabda

Csog remekelt, de a csapata nem jutott tovább

A dánok és a svédek jobbak a román ifiválogatottnál. Mihalcea Svájcban dobta a gólokat, kedden megtudjuk az SzKC kupaellenfelét.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek

Panaszt tett az SzKC, mert Tordán csaltak a bírók

Tizenkilencszer fújtak a Potaissának kétes helyzetben,...
TordaSzKC1

Képtelen megverni az SzKC Tordát

Igaz, csak néhány másodpercig volt egyenlő, de akkor...

Újra Orosházán kézilabdázik Szabó Levente

Január végén ismét régi csapatához szerződött az...

csogvencelvalogatott
Csog 14 gólt dobott a három meccsen. Fotó: Fanhandbal.ro
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. január 09., 12:29
0 hozzászólás. 

Nem jutott tovább selejtezőcsoportjából az U21-es román férfi kézilabda válogatott. A Pitesti-en lezajlott négyes tornán Dániától 26-15-re, Svédországtól 32-25-re kapott ki, Bulgáriát viszont 33-22-re verte, így harmadik lett. A csoportot a dánok nyerték, így ők jutottak ki az algériai világbajnokságra.

A román válogatottban mindhárom meccsen játszott a Székelyudvarhelyi KC sportolója, Csog Vencel balszélső, aki alapemberként összesen 14 gólt szerzett a találkozókon.

Mihalcea sárgában a Yellow Cup-on

A román felnőtt férfi kézilabda válogatott a múlt héten a németországi Krefeldben játszott felkészülési mérkőzést, a házigazda Németország kilencgólos győzelmet aratott. Az SzKC csapatából egyedül Andrei Mihalcea volt tagja a román együttesnek, a jobbszélső három gólt szerzett a 30-21-re elveszített mérkőzésen.

Péntektől kezdődően Svájcban a Yellow Cup elnevezésű felkészülési tornán vett részt a csapat hétvégén, ahol négy válogatott közül a harmadik lett. Pénteken Brazíliától 25-24-re, a tornát megnyerő házigazda Svájctól szombaton 25-19-re kapott ki, Szlovákiát 30-26-ra legyőzte vasárnap. Az SzKC játékosa, Mihalcea mindhárom meccsen pályára lépett és összesen hat gólt dobott.

Ojleski és Baranau a vb-n

Ami az SzKC-t illeti, a csapat múlt héten megkezdte a felkészülést idehaza, egyelőre fizikai edzések vannak. Kedden, január 10-én kisorsolják a Román Kupa negyeddöntőinek párosítását, ekkor tudjuk meg február 1-jei ellenfelünket. A bajnokság február első hétvégéjén kezdődik, a csapat Szatmárra látogat. Addig viszont lesz egy hetes spanyolországi edzőtábor is, az SzKC január 14-én a spanyolországi Zaragozába utazik – kivéve Goce Ojleskit és Maksim Baranaut, akik hazájuk, Macedónia, illetve Fehéroroszország színeiben a franciaországi világbajnokságon vesznek részt.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."