Sport » Kézilabda

A harmadik helyről várjuk a folytatást

Nem volt annyira egyszerű dolga az SZKC-nek az utolsó fordulóban, mint amennyire az eredmény mutatja.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
TordaSzKC1

Képtelen megverni az SzKC Tordát

Igaz, csak néhány másodpercig volt egyenlő, de akkor...

Újra Orosházán kézilabdázik Szabó Levente

Január végén ismét régi csapatához szerződött az...
szkc-ahc1

Ha jók a bírók, mi is jók vagyunk!

Fantasztikus meccsen verte Konstancát az SzKC, az idény...

szkc-suceava-1622
A brillírozó Komogorov, fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. december 14., 22:54
0 hozzászólás. 

A CSU Suceava látogatott a Városi Sportcsarnokba a Bölények Ligája őszi idényének utolsó fordulójában. Közel sem volt teltház a Székelyudvarhelyi KC otthonában, a skandálás szempontjából is visszafogottabb volt a csarnok, mint szokott.

A vendégek átlövője, Burlacu volt az első, aki a kapuba talált, majd Komogorov próbálkozhatott, de lövése elakadt a falban. Kettővel mehetett volna Suceava, de Da Rosa bravúrral mentett és indította Mihalceát. Ő egyenlített ki, majd Ghiță révén át is vettük a vezetést.

Mindkét oldalon nehezen indult be a támadójáték, hét perc után még 3-2 volt az eredmény, azonban jól jöttek össze az udvarhelyieknek a következő pillanatok, két gyorsindítással 3 gólosra duzzadt a fölényük. Sőt, Komogorov és Kuzmanoszki még ezt is megtoldták kettővel, időt is kért a CSU.

szkc-suceava-1594

A játékrész közepén a fiatal Buzogány is megmutathatta magát, egy hetes erejéig küldte be őt Vlad Caba, és majdnem meg is fogta azt, de végül a lába alatt utat nyert a hálóba Mitrea labdája. Elkezdett zárkózni a vendég csapat, az SZKC edzője jobbnak látta, ha időt kér, aminek lejártával Komogorov majdnem kiszaggatta a vendégek kapujának hálóját.

Ezek Komogorov, és az ellenfél csapatában az ő posztján játsszó Burlacu percei voltak, valóságos átlövő-showt láthatott a közönség. Az első félidő utolsó percében Ciubotariu egy gyorsindítás után szemtől szemben vezethette rá Da Rosára, aki lehajolt, előző meg kettétörte a felső lécet. Volt még húsz másodperc és Komogorov nem kegyelmezett, így három helyett öt gólos előnnyel mehetett az SZKC szünetre.

A második játékrész két nagy Tcaciuc védéssel kezdődött. A mieinknél Da Rosát Jokanovic váltotta, de Burlacu őt is hamar felavatta. Az udvarhelyieknél ki más törhette volna meg a gólcsendet, ha nem Komogorov?! Láttunk egy varázslatot is, Peric félrenézve játszotta be Mihalceának, aki egy látványos cunderrel fejezte be az akciót.

szkc-suceava-1639

Ezután sajnos megismerkedtünk a Suceava csapatának fiatal szélsőjével. Cristea egy percen belül kétszer is ziccerből vette be Jokanovic kapuját. Mihalcea hetest hibázott, Komogorov a lécet találta el, míg a túloldalon Petrea, majd Bursuc keze is elsült, amikkel egy gólra faragták hátrányukat.

Vlad Caba időkérése jót tett a fiúknak, hiszen visszatérve a pályára, Markez először talált be a mérkőzésen. Csakhogy Tcaciuc megint jó perceket fogott ki, a frissen pályára lépő Csognak vette el e lövőkedvét, hiszen nem csak elsőre, de a kipattanó utáni lövését is hárítani tudta.

szkc-suceava-1664

Ezután jöttek a sorsdöntő percek, amelyek az SZKC javára fordították a találkozót. Mihalceának sikerült feljebb kapcsolnia, egy mezőnygóllal és egy értékesített hetessel négyre emelte fölényüket a hajrára. A végjátékot mindenki nehezen bírta idegekkel, a sok szabálytalanság és reklamálás miatt, volt olyan pillanat, amikor összesen hat mezőnyjátékos volt a pályán.

Az utolsó néhány percben mindkét oldalon voltak találatok, de sem a hazaiak nem tudtak jobban ellépni, sem a vendégek felzárkózni, így megőrizve öt gólos előnyét az SZKC, 31-26 arányban diadalmaskodott. Ezzel az eredménnyel továbbra is 1 ponttal tudja maga mögött Tordát az udvarhelyi csapat és harmadik helyről kezdi meg majd a február eleji folytatást.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 16. forduló:

SZÉKELYUDVARHELYI KC–CSU Suceava 31–26 (19–14)

Városi Sportcsarnok. Vezette: Marius Ghirghișor (Buzău) és Marian State (Buzău)

SZKC: Da Rosa (4/13) – Mihalcea 9 (2), Ghiță 2, Onyejekwe, Komogorov 7, Ojleszki 2, Tálas 4. Csere: Jokanovic (1/12), Buzogány (0/1) – Peric 1, Kuzmanoski 3, Markez 1, Baranau 2, Csog. Vezetőedző: Vlad Caba.

CSU: C. Tcaciuc (11/31) – Olariu, Sipka, Puljizovic 1, Burlacu 10, Mitrea 3 (2), Baican 1. Csere: Șoldanescu. Petrea 2, Polocoșer 2, Bursuc 1, Preda 1, Ciubotariu, Costea 2, I. Tcaciuc 1. Vezetőedző: Adi Chiruț.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–2, 15. p.: 9–5, 22. p.: 13–10, 28. p.: 17–13, 36 p.: 21–15, 44. p.: 22–21, 51. p.: 25–22, 59. p.: 30–25.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 3/20 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."