Sport » Kézilabda

Megizzadt a hajrában az SzKC

Fordulatos mérkőzésre bírta a hazai pályán játszó Székelyudvarhelyi KC-t a Temesvári Poli.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
TordaSzKC1

Képtelen megverni az SzKC Tordát

Igaz, csak néhány másodpercig volt egyenlő, de akkor...

Újra Orosházán kézilabdázik Szabó Levente

Január végén ismét régi csapatához szerződött az...
szkc-ahc1

Ha jók a bírók, mi is jók vagyunk!

Fantasztikus meccsen verte Konstancát az SzKC, az idény...

szkc-poli-5078
SzKC-Poli, fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. október 26., 21:44
0 hozzászólás. 

A Temesvári Polit fogadta a Székelyudvarhely KC a Bölények Ligájának tizedik fordulójában. A múlt idény harmadik helyezettje ellen a Városi Sportcsarnokban Vlad Caba a Da RosaMihalcea, Markez, Kuzmanoszki, Komogorov, Onyejekwe, Tálas kezdőt állította ki.

Számunkra jól, egy Da Rosa védéssel és egy Mihalcea góllal indult a találkozó, és hiába egyenlített ki a Poli, Mihalceának megint sikerült rájuk tromfolnia. Az SzKC frissen igazolt brazil kapusa az első percekben négy lövést is hárított, felspanolva a társakat és a közönséget, akik hatalmas „udvarhelyezésben" törtek ki.

Komogorov kiállítása és Marjanovic sikeres hetese lecsillapította a lelátót, de Markez átlövésgóljának köszönhetően az emberelőnyt is döntetlenre hoztuk. Az első játékrész felénél kicsit megfordult a játék képe, Fenici irányításával rengeteg ziccert dolgoztak ki a temesváriak és Da Rosának nem sikerült mindet kivédenie, sőt Daszkalovszki is elkezdett parádézni a másik kapuban.

szkc-poli-5117

Az ág is húzta az udvarhelyieket a játékvezetők újabb hetessel büntettek és egy támadó szabálytalansággal, így hiába talált be azt követően Komogorov. Néhány perces gólcsend következett a mérkőzésen sok rontott lövéssel, amit Kuzmanoszki egy gyorsindítás után tört meg.

Kukoszkinak nem sikerült jól a mérkőzésbe való beszállása, rögtön két perccel jutalmazták és egy büntetőhöz is hozzájuttatta a vendégeket. Hiába állt be Jokanovic, Marjanovic értékesítette a hetest, sőt a Szásszal nagy csatákat vívó beállójuk Santeiu is betalált. Peric kihagyott egy hétméterest és Da Rosa kapujába Fenici is beköszönt, így először vette át a vezetést a Poli, majd egy kínai figurát követően Lazarov meg is duplázta az előnyüket.

A félidő hajrájában elkezdtünk zárkózni, Peric egy góllal tette jóvá hibáját, sőt a vendégek időkéréséből is mi jöttünk ki jobban, itt is, ott is volt egy-egy kapusbravúr, majd Kuzmanoszki faragott a hátrányból. A Poli támadása közben egyik játékosuk akkorát színészkedett, hogy Onyejekwe elővette a légkameráját is filmezni kezdte vele. A vendégek két játékosát is kiküldték és kihasználva a kettős emberelőnyt, illetve Vlad Caba első időkérését, sikerült döntetlen állással menniük szünetre az SzKC játékosainak.

szkc-poli-5145

A második félidőben hiába egészültek ki hamar a vendégek, egy kicsit megzavarodtak a játékosaik és sorra adták el a labdákat, ameddig a hazaiak gólokkal tudták befejezni támadásaikat. Ezt követően ők kerültek kettős emberhátrányba, hiszen másodpercek alatt küldték ki Tálast és Onyejekwét. Szépített ugyan a Poli, de nem sikerült egyenlíteniük Komogorov bődületes góljának köszönhetően.

Elkezdett nőni az udvarhelyiek előnye, Mihalcea hetesből, Komogorov és Markez átlövésből, Ojleszki beálló pozícióból Peric bejátszása után talált be. Az utolsó percekben melegedett a pite, négyről kettőre faragták a hátrányt, időt is kért Vlad Caba. Segített a hazaiakon, hogy Pejovic megkapta harmadik büntetését, így pirossal küldték le, sőt Lesicát is kiállították két perce, így kettős emberelőnyben kezdte meg az udvarhelyi gárda a hajrát.

Komogorov egy gyorsindítás után is betalált, úgy nézett ki zsebünkben van a mérkőzés, de rendre jöttek a hibák és a temesváriak sorra lőtték be a helyzeteiket. Egy gól maradt az előnyünkből, amikor Vlad Caba kikérte utolsó idejét. Szász volt az, aki az időkérést követően, találatával eldöntötte a meccset.

szkc-poli-5111

Még egy támadásra volt idejük a vendégeknek, amelynek során Ojleszkit pirossal állították ki és egy időntúli hetest ítéltek nekik, amit hiába lőtt be Milosevic Jokanovic kapujába, ez már nem változtatott a győztes kilétén. A Székelyudvarhelyi KC 24-23 arányban diadalmaskodott. 

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 10. forduló:

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TEMESVÁRI POLITEHNICA 24–23 (10–10)

Városi Sportcsarnok, 1000 néző.

SZKC: Da Rosa – Mihalcea 10 (6), Markez 3 (1) , Komogorov 3, Kuzmanoszki 2, Onyejekwe , Tálas. Csere: Jokanovic – Szász 2, Peric 2, Kukoszki, Ojleszki 2, Baranau. Vezetőedző: Vlad Caba.

POLI: Daszkaloszki – Lasica 3, Simovic 1, Fenici 4, Lazarov 1, Marjanovic 5, Pejovic. Csere: Savic – Milosevic 4, Santeiu 3, Ștefan 2. Vezetőedző: Pero Milosevic.

Hetesek: 8/7, illetve 3/3.

Kiállítások: 22–16 perc.

 0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."