Sport » Kézilabda

Csíkban sem sikerült megverni Tordát

Hazai, de mégis idegen környezetben kellett megküzdenie az SzKC-nak az újabb bajnoki pontokért. Csak egy jött össze.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
nagyvarad szejke

Kikapott, de bizonyított az új kézilabdacsapat

Vereséggel kezdte az idényt Székelyudvarhely...
szejkesportklub04

Újra van felnőtt férfi kézilabdacsapata Udvarhelynek

Szívvel fogunk harcolni a városért – ígéri a...
CsavarZoltanrehab

Hajrá, Csavar Zoli! Csak előre!

Az elmúlt nyáron kapott stroke-ot Csavar Zoltán, a Pick...

szKCTorda4
A mérkőzés utolsó fázisa: Mihalcea bedobja az egyenlítő gólt hetesből. Fotó: Facebook.com / SzKC
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 01., 17:39
0 hozzászólás. 

Habár a televízió is közvetítette a meccset, szép számú udvarhelyi közönség gyűlt össze a csíkszeredai sportcsarnokban – a hangulat jó volt, a székely himnusz eléneklésével kezdődött a meccs, de nem mindig tapsolhatott a közönség, hiszen volt bőven hiba az SzKC játékában. Szerencséres sok-sok jó is: az első tíz perc után magabiztosabbá vált a játék, kezdtünk stabilan, 1-2 góllal vezetni, a játékrész végén úgy is tűnt, hogy ha tartjuk ezt az iramot, 1-2 góllal meglehet a meccs.

SzKCTorda3Ha nem jön közbe semmi – de jött, hiszen a játékvezetők is többet hibáztak, aztán a második félidőben az hazai csapat is: az első tíz percben a tordaiak nagyon pörögtek, annyira, hogy el is léptek két góllal, az SzKC nem volt a helyzet magaslatán. Később visszajött oda, hiszen Jokanovic jókor váltotta a fáradtnak tűnő Da Rosát, s a mezőnyben is Torda fölé kerekedett az udvarhelyi gárda.

Ám a végjátékban megint összeesett az SzKC, az addig négygólosra feltornázott előnyt nullázta a Potaissa, az egyenlítés két perccel a vége előtt volt. Nagy csata volt eddig is, de jött a java, az utolsó percben, 30-30-as állásnál nagyon felpörögtek az események. Radu Lazărnek sikerült gólt szereznie, az SzKC-nak pedig fél perce maradt az egyenlítésre. Időkérés után Komogorov indult a fal felé, de Adomnicăi még a kilences előtt lebirkózta – ezért piros és kék lap járt a tordaiak játékosának, illetve hetes az SzKC-nak.

szKCTorda2Csendben jegyezzük meg, hogy a konstancai meccsen Angelovski ugyanebben az időben ugyanezt tette Kuzmanoskival, de ott semmit sem ért az eset az akkori játékvezetőknek, Harabagiu-nak és Stănescunak. Csíkban Belean és Călina befújták, Mihalcea pedig belőtte, ezzel 1-1 pontot szerzett mindkét csapat. De nehogy azt higgye valaki, hogy a bírói kettős kegyes volt az SzKC-hoz: nemcsak az utolsó, a mérkőzés végeredményét nagyon befolyásoló öt percben, hanem a meccs allatt is többször „melléfújtak".

Tegyük hozzá azonban azt is, hogy Torda továbbra is mumus maradt, remélhetőleg a rájátszásban megint nem ezt a csapatot fogja az utunkba sodorni a sors.

Folytatás szerdán, október 5-én, 17 óra 45 perctől a Dunărea Călărași otthonában játszik az SzKC.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 6. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TORDAI POTAISSA 31–31 (14–12)

Csíkszereda, Erőss Zsolt Sportaréna, 1000 néző. Vezette: Claudiu Belean (Marosvásárhely) és Valentin Călina (Pitești)

SzKC: Da Rosa (8 védés / 20 kapott gól) – Mihalcea 7 (1), Markez 2, Kuzmanoski 2, Komogorov 6, Onyejekwe 3, Tálas 2. Csere: Jokanovics (5/11) – Ojleski 1, Kukoski, Peric 5 (2), Baranau 2, Szász 1. 

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–2, 12. p.: 5–4, 20. p.: 9–7, 26. p.: 12–10, 33 p.: 15–14, 42. p.: 18–21, 50. p.: 25–23, 58. p.: 30–30.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/3 ill. 2/2.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."