Sport » Kézilabda

Büntetőpárbajban vesztett az SzKC, nem jutott a legjobb négy közé

Nem lesz elődöntős az SzKC, hétméteresekkel elbukta a Torda elleni mérkőzést. Csak a Challenge Kupa megnyerése mentheti meg az idényt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
nagyvarad szejke

Kikapott, de bizonyított az új kézilabdacsapat

Vereséggel kezdte az idényt Székelyudvarhely...
szejkesportklub04

Újra van felnőtt férfi kézilabdacsapata Udvarhelynek

Szívvel fogunk harcolni a városért – ígéri a...
CsavarZoltanrehab

Hajrá, Csavar Zoli! Csak előre!

Az elmúlt nyáron kapott stroke-ot Csavar Zoltán, a Pick...

SzKCPotaissa3
Kuzmanoski hetesét védi Szopka Răzvan a párbajban. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 06., 21:11
1 hozzászólás. 

Kétszer kellett volna megverni Tordát az elveszített első meccs után az SzKC-nak, a három héttel ezelőtti találkozón ugyanis a Potaissa győzedelmeskedett, a kiíírás szerint a kiesős szakaszban két győzelemig megy a párharc.

Telt ház előtt csaptak össze a csapatok, az SzKC brillírozott az első percekben, hárommal is elhúzott, de az ötödik percben már kapust váltott Vlad Caba, a tordaiak ugyanis kiegyenlítettek. Óriási csata bontakozott ki a két csapat között, frenetikus hangulatban zajlott a meccs, a közönség egyemberként biztatta a hazaiakat, de harmincfős kék-sárga tordai szurkolósereg sem maradt csendben.

SzKCPotaissa1

A játékrész végén sikerült elhúznia három góllal az SzKC-nak, de hibák mindkét oldalon sűrűn estek, kihagytunk néhány óriási ziccert. A 22. percben a tordaiak kapusa, az SzKC-nál is sok évet lehúzott Varó Lajos oldaldobásból a kapunkba hajított, de csapattársai, Marian Raul és Adomnicăi (ők is játszottak csapatunknál) nem mindig találták az összhangot. Ám balátlövőjük, Georgică Cântec tarthatatlan volt, egyszerűen nem tudtunk jól védekezni ellene, szórta a gólokat.

SzKCPotaissa6Fordulás után rosszul kezdett a KC, Varó két védése, majd Cântec újabb két találata után szerzett egy fontos gólt Kuzmanoski, de a 36. percre már egyenlő volt az állás. Nem tudtunk elmenni még két góllal sem, tartotta magát az ambíciózus tordai csapat (azt azért ne feledjük el, hogy tavaly gyakorlatilag ugyanez a gárda bronzérmes volt...), annyira, hogy meg is fordította az eredmény állását a játékrész közepére.

SzKCPotaissa9Itt már érezhető volt, hogy nagyon nehéz lesz a vége, de voltunk hasonló helyzetben a bajnokság során, az utolsó negyedórában, sőt az utolsó percekben is nyert meg meccseket az SzKC. Vissza is vettük a vezetést, négy gólt szereztünk egymás után, de megint kiegyenlítettek, óriási harc volt a pályán.

Az 56. percben eggyel mentünk, amikor emberelőnybe kerültünk, de ezt nem tudtuk kihasználni, felváltva dobta a gólokat a két csapat. Az utosóelőtti percben elveszítettük támadásban a labdát, Lazăr kontrából bedobta, ám Tálasnak még sikerült az egyenlítés. A hátralevő 40 másodpercben a vendégek támadtak, de Tevzadze védett.

SzKCPotaissa7A bajnokság idei kiírása szerint ebben a helyzetben nem hosszabbítás, hanem öt-öt hétméteres következett – azon azért el lehet gondolkodni, hogy az alapszakaszt megnyerő SzKC és ellenfele között több mint húszpontnyi különbség volt a táblázaton...

A büntetőpárbajban a hazaiak kezdtek, Mihalcea bedobta Varónak, de Marian Raul is Tevzadzénak. A második körben Ramba Szopkának, Lazăr Szabónak dobott gólt. Kuzmanoski jobbra lőtt, Szopka térddel hárított, Pavel viszont belőtte Tevzadzénak.

hetmeteresekJött a negyedik kör, Majnov Varó felemelt lába alá lőtte a labdát, de az a padlóról a keresztléc fölé ment. Adomnicăi viszont gólt lőtt, ezzel Torda jutott az elődöntőbe. A szabály szerint az utolsó páros is elvégezte a büntetőket, Rusia Szopkának, Cântec Szabónak lőtte be, de ez már csak a statisztikának kellett.

A tordaiak szurkolóikkal ünnepelni kezdtek, több mint ezerkétszáz székelyudvarhelyi szurkoló pedig döbbenten, lehangoltan, megkövülten állt a sportcsarnok lelátóin néhány percig, majd csendben elindultak hazafele. A mérkőzések végén szokásos sajtótájékoztató is elmaradt.

Az SzKC csak az 5-8. helyért játszhat a folytatásban, ám az ötödik helyezés nem jelent indulási jogot egyik európai kupában, ahogy a Challenge Kupa esetleges megnyerése sem. Mégis az utóbbi az utolsó esélye a csapatnak arra nézve, hogy trófeával zárja ezt a valahol mégis szép és emlékezetes idényt.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Városi Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Bogdan Stark és Romeo Ștefan (Bukarest)

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TORDAI POTAISSA 28–28 (15–12),

hétméteresekkel 31–33

Összesítésben: 0–2.

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 7 (2), Majnov 1, Ramba 4, Rusia 2, Onyejekwe 3, Sipos. Csere: Szabó (kapus), Stoilov, Kuzmanoski 5, Tálas 4, Komporály, Ferenczi 2, Orbán Levente. Edző: Vlad Caba.

POTAISSA: Szopka – Flavius Câmpan 3, Adomnicăi 2, Urban, Lazăr 2, Pavel 2, Savic. Csere: Varó (kapus) 1, Cântec 12, Marian Raul 5 (4), Dediu 1, Alisie, Ștef, Thalmaier. Edző: Horațiu Gal.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 3–0, 10. p.: 8–6, 27. p.: 14–12, 36. p.: 16–16, 44. p.: 19–19, 52. p.: 22–22, 58. p.: 27–27.

Kiállítások: 0, ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/2 ill. 5/4


címkék: SzKC Torda büntetők

1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2015-05-07 08:31:14
Sajnos en nem tudom megerteni ezt a csapatot, jo keret, osszeszokott jo jatekosok, es megis kikapnak egy olyan csapattol, akiket almukbol felebresztve is siman kellene verjenek...hat ez van, majd lesznek nyolcadikak a vegen.
Hajra SZKC!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."