Sport » Kézilabda

Csúcsra juthat az SzKC

Nagyon nehéz hónapja következik az SzKC-nak, ha minden összejön, bajnok és Challenge Kupa-győztes is lehet. Szerdán nekifutnak.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
nagyvarad szejke

Kikapott, de bizonyított az új kézilabdacsapat

Vereséggel kezdte az idényt Székelyudvarhely...
szejkesportklub04

Újra van felnőtt férfi kézilabdacsapata Udvarhelynek

Szívvel fogunk harcolni a városért – ígéri a...
CsavarZoltanrehab

Hajrá, Csavar Zoli! Csak előre!

Az elmúlt nyáron kapott stroke-ot Csavar Zoltán, a Pick...

szkc-minaur
Hatalmas csaták várhatók. Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 05., 14:32
0 hozzászólás. 

Szerdán este háromnegyed hétkor az SzKC megkezdi történetének talán legnehezebb korszakát, első lépésben a Tordai Potaissa legyőzése kötelező az udvarhelyi sportolók számára. Sajnos az első meccsen a tordaiak győztek, így a szerdai, remélhetőleg győztes meccset a harmadik követi, csütörtökön este fél hétkor csap ismét össze a két csapat.

Amennyiben továbbjut, az SzKC már vasárnap megmérkőzik a Bukaresti CSM – Konstanca összecsapás továbbjutójával, így alig két napja lesz pihenésre a csapatnak. Sérüléssel szerencsére senki nem bajlódott az utóbbi időben, a válogatottakat kivéve majdnem két hetet pihenhetett a csapat – legalábbis nem játszott meccset, de az edzéseken dolgoztak keményen. A bajnokság a tervek szerint május végén érne véget, a döntő harmadik mérkőzése (amennyiben lesz), május 30-án lenne.

A román felnőttválogatottban a múlt hét végén három SZKC-játékos játszott, Chike Onyejekwe, Ionuț Ramba és Andrei Mihalcea kerültek be Aihan Omer keretébe. A csapat Lengyelországban egy barátságos tornán vett részt, kétszer kikapott, egyszer győzött: a házigazdáktól 27-24-re, Brazíliától 30-28-ra szenvedtek vereséget, Egyiptomot 28-21-re megverték, utóbbi találkozón Mihalcea három gólt szerzett. Szász András az ifiválogatott tagja volt, Franciaországban a házigazdákat verték meg 21-20-ra, Sota Tevzadze pedig hazája, Grúzia kapuját védte a Luxemburg elleni páros mérkőzésen (odahaza 17–16-ra győztek, idegenben 29–20-ra kikaptak).

szkcbenfica3

A Challenge Kupa két mérkőzésből álló döntőjének első meccse május 17-én, vasárnap lesz a portugál Braga otthonában, az SzKC honlapja szerint a visszavágót a Digi Sport közvetítené, de a tévéseknek 24-e felelne meg, a két csapat pedig a 23-i dátumban egyezett meg – ebben a kérdésben az európai szövetség dönt majd.

Pontosan egy hónap múlva igen fontos dátumot ünnepel az udvarhelyi kézilabdasport: 2005. június 5-én az ifjúsági 1-es fiúcsapat Medgyesen Bakó Lajos edző vezetésével megnyerte az országos bajnokságot. A professzionális kézilabdázás ezután kezdődött Székelyudvarhelyen, tulajdonképpen erre a csapatra épült kezdetben a Junior, majd Székelyudvarhelyi KC névre keresztelt együttes.

Tálas Huba, Ferenczi Botond, Andrei Mihalcea, valamint az Orbán-testvérek, Levente és Szilárd annak a csapatnak a tagjai voltak. A csapat első tíz évét (ebből csupán kettőt töltött a másodosztályban 2005 és 2007 között) minden bizonnyal megünnepli majd Székelyudvarhely, s ha mindezt a Nemzeti Liga és a Challenge Kupa megnyerésével is megfejelné, akkor kijelenthetnénk, hogy felért a csúcsra.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."