Sport » Futsal

Az utolsó percben egy pont lett a jutalom (videó)

Óriási gólok estek a hétfő esti FK-Temesvár rangadón. A meccset újranézheted – ha nem voltál ott, azért, ha ott voltál, akkor az élményért.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
sepsifk

Újabb meghökkentő eredményt ért el az FK

Nincs itt se bunda, se semmi, amit nem lehetne érteni: ...

Ismét lesz megyei futsalbajnokság

Persze, ehhez jelentkeznikük kell a csapatoknak, de ezt...
Képernyőfotó.

Látványos volt a péntek esti sétagalopp (VIDEÓ)

És emlékezetes: a 16 éves Bálint Andor klasszikus...

Pál Árpád fotó: fkszekelyudvarhely.ro
Fotó: Futsal Romania Youtube
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. szeptember 19., 09:57
0 hozzászólás. 

Nem sokat változott a tavalyi bronzérmes Temesvári Informatica csapata (velük zártuk a szezont), de valami borzasztó színű, szemsértő szerelésben léptek pályára a hétfő esti udvarhelyi rangadón. Ez még nem volt annyira provokatív, a hozzáállásuk viszont annál inkább. A bemelegítés végén az egyik játékvezető kellett erélyesen rájuk szóljon, hogy menjenek már az öltözőbe.

Kicsit ott is ragadtak, hiszen nyolc perc alatt három gólt kaptak – egyik gól fantasztikusabb volt, mint a másik, Szécsi egyet, Mánya kettőt lőtt, s a vendégek durvaságai ellenére fantasztikusan muzsikált az FK. Azonban három gól után megtört valami, s a vendégek vették át az irányítást, a 15. percben már 3-3 volt az eredmény.

A magabiztos Simic, a nagyon gyors Valadares Savio, valamint a szemfüles Lupu lőtték a gólokat, egyik szebb volt, mint a másik. A második félidő közepén aztán Valadares több udvarhelyit is kicselezett, majd fordulatból a kapunkba lőtt – megkockáztatom, hogy a legjobb Romániában játszó teremlabdarúgóról van szó, nem véletlenül honosították a brazil futsalost.

A meccs nagyjából hetven százalékát a vendégek uralták, de az utolsó percben vétettek egy hibát, s Szőcs László kiegyenlített – érdekes, hogy tavasszal a temesvári meccsen szintén 4-4 lett az eredmény, akkor Szécsi volt a gólszerzőnk az utolsó másodpercekben.

Tanulságként még annyi elmondható, hogy a Székelyföld legjobb teremlabdarúgóival, idegenlégiós nélkül felálló FK nagyon szépen játszott az első percekben, de utána a venégek kezdeményeztek szinte végig, csak a 35. percől, a vészkapusos felállás után vettük át megint az irányítást. Megfogyelhető volt az, hogy Jakab Zoltán nem sorokat cserélt, a mostani játékosanyag más taktikai variációkkal dolgozik, ami nagyon kijött a meccs elején.

A közönség szinte teljesen megtöltötte a sportcsarnokot, a nagyobb rangadókon minden bizonnyal hasonló lesz a szurkolás – de arról remélhetőleg a csapat is tesz, hogy ez így legyen és a rangadókon kívül is szállítja a pontokat.

A mérkőzést teljes egészében újra lehet nézni a Futsal Romania Youtube-csatornáján, a gólokat a következő időpontokban lehet megtalálni:

Szécsi (1-0) 13.55, Mánya (2-0) 18.17, Mánya (3-0) 22.48, Szőcs (4-4), 1.37.34, illetve Simic (3-1) 28.18, Valadares (3-2) 32.21, Lupu (3-3) 36.23, Valadares (3-4) 1.10.16.

A bajnokság szünetel a válogatott jövő heti, szeptember 26-i grúziai Eb-pótselejtezője miatt, Robert Lupu szövetségi kapitány együttesében a 2-2-re végződött odavágón Szőcs László lépett pályára, Andrei Grigoraș kerettag volt.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 3. forduló:

FK Székelyudvarhely – Temesvári Informatica 4–4 (3–3)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Curta Ovidiu Dan (Marosvásárhely) és Decă Daniel (Brăila)

Gólszerzők: Szécsi (5.), Mánya (6., 8.), Szőcs László (40.), illetve Simic (11.), Savio Valadares (13., 29.), Lupu (15.).

FK: Andrei Grigoraș – Biró Attila, Mánya Szabolcs, Szőcs László, Szécsi Barna. Csere: Miklós Tamás, Csala Zsolt, Máté József, Kanyó Szilárd, Kedei Barna. Edző: Jakab Zoltán.

Informatica: Vlad Iancu – Stefan Rakic, Milos Simic, Felipe Pinto De Oliveira, Savio Valadares. Csere: Luiz Noguira, Robert Lupu, Valentin Ilaș. Edző-játékos: Robert Lupu.

Sárga lap: Kanyó, Kedei, Miklós, illetve Rakic, Lupu.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."