Sport » Futsal

Három székely csapatot követhetünk a futsalbajnokságban

Csütörtökön egy székelyföldi meccsel megkezdődik a futsalbajnokság, kedden Temesvár vitte el a szuperkupát.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fkiasi

Megnézheted az FK egyik legnehezebb meccsét (VIDEÓ)

Nagyon ambíciós együttessel csapott össze a...
Resicabanya

Nézd meg az FK két tucat gólját! (videó)

Ennyit még nem vágott csapat az idényben, sőt ekkora...
FKCalarasi

Nagyon fut az FK szekere mostanában (VIDEÓ)

Jó képességű ellenfelét is kiütéssel küldte haza az...

csikszeredafk3
Bajnokin is összecsap majd a csíki és az udvarhelyi együttes. Fotó: Sinka Király Levente / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. augusztus 23., 10:37
0 hozzászólás. 

Kedden este lejátszották a futsalidény nyitómeccsét, Lugoson a bajnok Dévai Autobergamo és a kupagyőztes Temesvári Informatica csapott össze a szuperkupáért. 4-0-ás első félidő után 4-3-ra Temesvár győzött, így elhódította a szuperkupát. A temesváriak góljait Felipe Oliveira (2) Savio és Rakic szerezték, míg a dévaiaktól Cristian Matei, Robert Matei és Csoma Alpár lőtték a gólokat.

Az elmúlt hét végén az újonc Csíkszeredai Imperial Wet futsalcsapata részt vett a Galaci United által rendezett felkészülési tornán. A Szőcs Lóránd edző-játékos által irányított csíkiak 3-2-re kaptak ki az első napon a házigazdáktól, a gólokat két udvarhelyi játékos, Birtalan Barna és Tifán Tamás szerezték. A kisdöntőben 2-2-t játszott az Imperial Wet Jászvásárral, ezen Tifán megint gólt lőtt, büntetőkkel kikaptak a csíkiak. Ami a játékosmozgásokat illeti, az Imperial Wethez csatlakozott a keresztúri Kovács Ákos, aki évekig az FK Székelyudvarhely játékosa volt, Szabó Zsolt pedig a Marosvásárhelyi City 'us játékosa lesz.

A héten megkezdődik az első Ligás bajnokság, a Csíkszeredai Imperial Wet már csütörtökön megkezdi szereplését, este 7 órától az a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal csapatát fogadja az Erőss Zsolt Arénában. Az FK Székelyudvarhely az első fordulóban Resicabányán lép pályára vasárnap, augusztus 27-én 16 órától. A Futsal Romania youtube-csatorna fordulónként majdnem az összes mérkőzést élőben közvetíti.

A tízcsapatos bajnokság kiírása idéntől megváltozott, az alapszakasz (mindenki játszik mindenkivel idegenben és odahaza) után hat csapat jut a felsőházba, négy az alsóba. A felsőben két hármas csoportot alakítanak ki, az egyikbe az 1. a 3. és a 6., a másikba pedig a 2., a 4. és az 5. helyen zárt csapat kerül majd, az együttesek egy része pontokat visz magával. Az első és a második helyezett 3, a harmadik és a negyedik 1, míg az ötödik és a hatodik 0 ponttal kezdi a rájátszást. A hármas csoportok első két helyezettje játssza majd a finálét, a másodikok pedig a kisdöntőt, előbbi az egyik fél három, utóbbi az egyik csapat két győzelméig tart.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."