Sport » Futsal

Fejet hajtott Déva előtt az FK

Nem volt vitás, a második félidőben jobb volt az örök rivális. Mateiék egy győzelemre vannak a döntőtől.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fkiasi

Megnézheted az FK egyik legnehezebb meccsét (VIDEÓ)

Nagyon ambíciós együttessel csapott össze a...
Resicabanya

Nézd meg az FK két tucat gólját! (videó)

Ennyit még nem vágott csapat az idényben, sőt ekkora...
FKCalarasi

Nagyon fut az FK szekere mostanában (VIDEÓ)

Jó képességű ellenfelét is kiütéssel küldte haza az...

FKDeva3
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. május 01., 20:07
0 hozzászólás. 

Annyira szépen szólt a Nélküled című ismert dal a sportcsarnokban a meccs előtt, hogy a közönség egyemberként állt fel és tapsolta a dalt, illetve az erdélyi futsal-örökrangadó újabb kiadását. Nem volt telt ház, de a hangulatra panasz nem lehetett.

Jól is indította az FK a meccset, bátran támadott az első sor a Matei-testvérekkel, illetve portugál és moldovai idegenlégiósokkal rendelkező Déva ellen, s a megszokottól eltérően Jakab Zoltán most nem sorokat cserélgetett a pályán, a harmadik percben a Biró helyére beálló Miklós Tamás nagyon jól érkezett Mánya baloldali beadására és megszerezte a vezetést az első labdaérintéséből! Utána megint ő futott le a balszélen, de beadását lekéste a közben beálló Mihály.

FKDeva1

A dévaiak rendezték soraikat, egyre veszélyesebbek voltak a támadásaik, Nuno Vieira a kapufát is eltalálta, Grigoraș többször hatalmasat védett. Mánya szabadult el a 13. percben, de mellé lőtte, majd összefutott a folyton durváskodó Pînzaruval. Néhány másodperc múlva nem figyeltünk Tacotra, aki közelről bevágta.

Szőcs László, majd Biró lövéseit védte Iancu, túlodalt pedig megköszönhettük a román válogatott, honosított Paulo Ferreirának, hogy kihagyta a kihagyhatatlant. A meccs eldurvult a játékrész végére, Pînzaru Szécsivel is összekapott, de mindketten megúszták.

Fordulás után eseménytelen volt a meccs, aztán a 25. percben Szőcs László nagyon sportszerű volt: Henriquét találta el egy lövés, a portugál a földön maradt, viszont az elszaladó Szőcs megállította a kontrát, holott kitűnő helyzetben volt a csapata! Nemcsak a közönség, hanem az ellenfél játékosai is felállva tapsoltak a kispadon.

FKDeva2

Három perc múlva egy többszereplős védekezési hiba után Cristian Matei gurította be nyolc méterről az eléje kerülő labdát, egy perc múlva Nuno Vieira emelt szenzációsan a kapunkra, Grigoraș ezt kitornázta a levegőben, de a 31.-ben összehoztak a dévaiak még egyet, Pînzaru visszagurítását Obadă váltotta gólra, 3-1 volt oda. Jött a klasszikus második sorunk, a Mihály, Miklós, Szőcs Lóránt, Kedei négyesünk, majd vészkapusos játékra váltottunk: Mányán volt a fekete mez, rajta kívül Szőcs László, Szécsi, Biró és Mihály rohamoztak.

„Most kapunk még egyet!" – szólalt meg egy szurkoló, Vieira fejelt is egy kapufát az üresre. Az FK járatta a labdát, de lövésig nem jutott, egyszer Obadă csente el Szőcstől, de az üres kapura mellé rúgta. Két lehetősége volt az FK-nak: egyszer Szécsi maradt le centikkel egy középre lőtt labdáról, majd az utolsó perc elején is szerezhettünk volna egy gólt. Sajnos megtette ezt Nuno Vieira, aki a vége előtt 50 másodperccel majdnem a saját alapvonaláról emelte az FK üres kapujába a labdát, ezzel mindennek vége volt, kikapott az udvarhelyi csapat.

FKDeva4

Ahhoz, hogy döntőbe kerüljön, az FK-nak mindkét dévai meccset meg kell nyernie, az elsőt május 7-én rendezik, de még nem végleges az időpont. Nem lehetetlen a küldetés, de valljuk be, nagyon kevés az esélye is a dupla sikernek. A bronzérem azonban megszerezhető. A másik ágon Temesvár hazai pályán hosszabbítás után, büntetőkkel legyőzte a Galaci Unitedet, így előnybe került.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 1–4 (1–1)

Összesítésben: 0–1.

Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Gherman Gabriel (Bukarest) és Decă Daniel (Brăila)

Gólszerzők: Miklós (4.), illetve Tacot (13.), Cristian Matei (28.), Obadă (31.), Nuno Vieira (40.)

FK: Grigoraș – Biró, Mánya, Szécsi, Szőcs László. Csere: Miklós, Mihály, Szőcs Lóránd, Kedei. Edző: Jakab Zoltán.

AUTOBERGAMO: Iancu – Paulo Ferreira, Florin Matei, Cristian Matei, Nuno Vieira. Csere: Pînzaru, Henrique Ribeiro, Obadă, Tacot, Ignat. Edző-játékos: Florin Ignat.

Sárga lap: Paulo Ferreira, Obadă.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."