Sport » Futsal

Öt perc elég volt az FK-nak

Lekopírozták a nyerő akciót, négyet is kapott belőle Călărași. Bíró háromszor büntetett.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
sepsifk

Újabb meghökkentő eredményt ért el az FK

Nincs itt se bunda, se semmi, amit nem lehetne érteni: ...

Ismét lesz megyei futsalbajnokság

Persze, ehhez jelentkeznikük kell a csapatoknak, de ezt...
Képernyőfotó.

Látványos volt a péntek esti sétagalopp (VIDEÓ)

És emlékezetes: a 16 éves Bálint Andor klasszikus...

fkkezdi1
FK-Kézdi, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. január 23., 21:39
0 hozzászólás. 

Az ünnepi pihenő után a Dunărea Călărași otthonába látogatott az FK Székelyudvarhely. A meccset megelőzően a 15. forduló után a hazaiak négy ponttal álltak a mieink előtt a tabellán, viszont egy mérkőzéssel többet játszottak.

Győzelem esetén az udvarhelyiek felzárkózhattak az élbolyhoz, mindössze egy pontra a negyedik helytől, amelyen éppen a Dunărea tanyázott. A GrigorașSzécsi, Bíró, Szőcs László, Mánya kezdősorát küldte fel Jakab Zoltán.

Még egy perc sem telt el a meccsből, Movileanut egyedül hagyták középen, de Grigoraș remekül ugrott vele szembe, elakadt benne a hazai játékos lövése. Az FK-ból Bíró veszélyeztetett először, de a hosszú indítást nem tudta jól lekezelni, inkább belepiszkált, a labda mellégurult. Kristic és Șoțârcă, a hazaiak edzőjátékosa is megtornáztatta Grigorașt egy-egy távoli lövéssel, és az udvarhelyiek is próbálkoztak távolról, de Mánya mellé, Szécsi fölébikázta.

Mintha tízen lettek volna

A 13. perctől jöttek a gólok. A Dunărea kapusa, Moldoveanu több mint négy másodpercet birtokolta a labdát saját büntetőterületén belül, így a 6-os vonaláról végezhetett el szabadrúgást Szőcs László. Szőcs gond nélkül ellőtte a kimozduló kapus mellett a labdát, ami a hálóban kötött ki.

Nem sokáig élvezhettük az előnyt, kezdés után rögtön jött a válasz. Radu húzta meg az egyik oldalon, Grigoraș kimozdult rá, és Radu lövését, ami passznak volt jó, a hosszú oldalon érkező Șoțârcă pofozta be. Egy kicsit rápihentek a két gólra a csapatok, a félidő utolsó percében lett újra nagy az iram, mindkét oldalon adódott lehetőség, a vendégeké volt veszélyesebb, Mánya sarkasa elakadt egy védő lábában.

A második játékrész elején egy kicsit az öltözőben maradt az FK, Szőcs László két labdát is eladott a kapunk előtt, Grigoraș nem unatkozott. A túloldalon, mintha legalább tízen lettek volna a Dunărea Călărași játékosai, minden lövés elakadt bennük. Amikor véletlenül nem, Moldoveanu hárított.

Fogta a fejét Moldoveanu

Teltek a percek, éledezett az FK, Szőcs László végigrobogott a védők között, már a kapus is verve volt, de a lécről pattant vissza a lövése. Néhány perccel később Mánya laposan tette be a kapu elé, Bíró volt jó helyen a hosszú saroknál és értékesítette a helyzetet.

Megvolt a stratégia, jöttek a gólok. Egy fél perc elteltével lekopírozták az előző akciót, csak Mánya helyett Szőcsnek jegyezhettük fel a gólpasszt. Két perc elteltével, Bíró gólpasszal köszönte meg Szőcsnek a kiszolgálást, most utóbbi volt a befejezőember. Megint eltelt két perc, megint jött a már jól bevált kombináció, Bíró mesterhármassal köszönt be Călărași-nak, amelyet 5 perc alatt fektetett két vállra az FK. Az utolsó két percben lassan a szurkolók is elkezdtek kilézengeni a csarnokból.

Az FK győzelmével 1 pontra jött fel a Dunărea Călărași mögé, a következő fordulóban a Kolozsvári Clujana csapatát fogadják.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 16. forduló

Dunărea Călărași–FK Székelyudvarhely 1–5 (1–1)

Gólszerzők: Șoțârcă (14.), illetve Szőcs László (13., 36.), Bíró (34., 34., 38.)0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."