Sport » Futsal

Öt perc elég volt az FK-nak

Lekopírozták a nyerő akciót, négyet is kapott belőle Călărași. Bíró háromszor büntetett.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
futsal

Döntőznek az ifi teremfocisok

Május 26-28. között Kézdivásárhely ad otthont az...
devafk pika2

A dévaiaké lett a bronzérem

Már a negyedik percben kiderült, hogy nem az udvarhelyi...
fk deva 1

A harmadik helyért lépnek pályára a teremfocisok

Egy találkozón dől el a bajnoki bronz sorsa, és azt...

fkkezdi1
FK-Kézdi, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. január 23., 21:39
0 hozzászólás. 

Az ünnepi pihenő után a Dunărea Călărași otthonába látogatott az FK Székelyudvarhely. A meccset megelőzően a 15. forduló után a hazaiak négy ponttal álltak a mieink előtt a tabellán, viszont egy mérkőzéssel többet játszottak.

Győzelem esetén az udvarhelyiek felzárkózhattak az élbolyhoz, mindössze egy pontra a negyedik helytől, amelyen éppen a Dunărea tanyázott. A GrigorașSzécsi, Bíró, Szőcs László, Mánya kezdősorát küldte fel Jakab Zoltán.

Még egy perc sem telt el a meccsből, Movileanut egyedül hagyták középen, de Grigoraș remekül ugrott vele szembe, elakadt benne a hazai játékos lövése. Az FK-ból Bíró veszélyeztetett először, de a hosszú indítást nem tudta jól lekezelni, inkább belepiszkált, a labda mellégurult. Kristic és Șoțârcă, a hazaiak edzőjátékosa is megtornáztatta Grigorașt egy-egy távoli lövéssel, és az udvarhelyiek is próbálkoztak távolról, de Mánya mellé, Szécsi fölébikázta.

Mintha tízen lettek volna

A 13. perctől jöttek a gólok. A Dunărea kapusa, Moldoveanu több mint négy másodpercet birtokolta a labdát saját büntetőterületén belül, így a 6-os vonaláról végezhetett el szabadrúgást Szőcs László. Szőcs gond nélkül ellőtte a kimozduló kapus mellett a labdát, ami a hálóban kötött ki.

Nem sokáig élvezhettük az előnyt, kezdés után rögtön jött a válasz. Radu húzta meg az egyik oldalon, Grigoraș kimozdult rá, és Radu lövését, ami passznak volt jó, a hosszú oldalon érkező Șoțârcă pofozta be. Egy kicsit rápihentek a két gólra a csapatok, a félidő utolsó percében lett újra nagy az iram, mindkét oldalon adódott lehetőség, a vendégeké volt veszélyesebb, Mánya sarkasa elakadt egy védő lábában.

A második játékrész elején egy kicsit az öltözőben maradt az FK, Szőcs László két labdát is eladott a kapunk előtt, Grigoraș nem unatkozott. A túloldalon, mintha legalább tízen lettek volna a Dunărea Călărași játékosai, minden lövés elakadt bennük. Amikor véletlenül nem, Moldoveanu hárított.

Fogta a fejét Moldoveanu

Teltek a percek, éledezett az FK, Szőcs László végigrobogott a védők között, már a kapus is verve volt, de a lécről pattant vissza a lövése. Néhány perccel később Mánya laposan tette be a kapu elé, Bíró volt jó helyen a hosszú saroknál és értékesítette a helyzetet.

Megvolt a stratégia, jöttek a gólok. Egy fél perc elteltével lekopírozták az előző akciót, csak Mánya helyett Szőcsnek jegyezhettük fel a gólpasszt. Két perc elteltével, Bíró gólpasszal köszönte meg Szőcsnek a kiszolgálást, most utóbbi volt a befejezőember. Megint eltelt két perc, megint jött a már jól bevált kombináció, Bíró mesterhármassal köszönt be Călărași-nak, amelyet 5 perc alatt fektetett két vállra az FK. Az utolsó két percben lassan a szurkolók is elkezdtek kilézengeni a csarnokból.

Az FK győzelmével 1 pontra jött fel a Dunărea Călărași mögé, a következő fordulóban a Kolozsvári Clujana csapatát fogadják.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 16. forduló

Dunărea Călărași–FK Székelyudvarhely 1–5 (1–1)

Gólszerzők: Șoțârcă (14.), illetve Szőcs László (13., 36.), Bíró (34., 34., 38.)0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."